Fotoğrafta İstenmeyen Yerleri Silme Android Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

Sıradaki içerik:

Fotoğrafta İstenmeyen Yerleri Silme Android Fotoğraf Düzenleme Uygulaması

Yeni Başlayanlar İçin Hisse Senedi Piyasasına Nasıl Yatırım Yapılır?

371 okunma — 30 Mart 2022 14:14
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

hisse-senedi-yatirim-yapmak

Bir kişinin benimseyebileceği mükemmel alışkanlık, giderek daha fazla para biriktirmek ve birikimlerini borsa gibi doğru yerlere yatırmaya çalışmak, gayrimenkul yatırımı yapmak ve hatta küçük işletmenizi başlatmaktır. Bu yatırımlar, emeklilik yaşınızda bile daha mutlu bir son için bir araçtır.

Bununla birlikte, sürdürülebilir hisse senetlerine yatırım yapmak, büyümek ve birikimleri artırmak için mükemmel bir yoldur. Paranızı zamanla büyütme umuduyla paranızı bir yatırım aracına koymak gibidir.

100$’lık 1000$’lık birikiminiz olup olmamasının bir önemi yoktur; Bu yazı ile stok denizde batmadan nasıl yüzeceğinizi bileceksiniz. Yeni bir iş kurma ya da borsaya yatırım yapma süreci her zaman çok fazla cesaret gerektirir ama buna sahip olsaydınız kimse sizi durduramaz.

Yatırım Yönteminizi Belirleyin

Öncelikle, gerçekte ne tür bir yatırımcı olduğunuzu belirlemeli ve düşünmelisiniz. Borsaya yatırım yapmanın birkaç yolu olduğundan, başlamadan önce bazılarını bilmek ve kendinizinkini belirlemek zorunludur. Size en uygun yatırım yöntemini belirlerken iki soruyla karşılaşacaksınız.

  • Kendiniz için hisse senedi ve fon seçmekle ilgilenen geleneksel bir yatırımcı mısınız?
  • Yoksa borsanın daha büyük önemini bilen ama sizin için hesap ve süreci başka birinin yönetmesini isteyen siz misiniz?

Bu sorular için şunlara da bakmak isteyebilirsiniz;

Çevrimiçi Komisyoncular

Tam hizmet veya indirimli hizmetlere yardımcı olan onlarca yüzlerce çevrimiçi komisyoncu vardır. Tam zamanlı çevrimiçi brokerler, emeklilik, sağlık ve diğer finans konularında tüm finansal tavsiyeler dahil olmak üzere eksiksiz bir geleneksel aracılık hizmetleri yelpazesi sunar.

Öte yandan, indirimli brokerler size kendi işlemlerinizi seçip yerleştirmeniz için araçlar sağlar ve birçoğu aynı zamanda kur ve unut Robo-danışmanlık hizmetleri de sağlar.

Robo-Danışmanlar

Robo-danışmanlar, yatırımcılar için yatırım maliyetlerini düşürmek ve mükemmel ve akıcı finansal tavsiyeler sağlamak için teknolojiyi kullanmak için devreye girdi. Robo-danışmanlık hizmetleri yeni normal hale geliyor ve Charles Schwab tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2025 yılına kadar Amerikalıların %58’i Robo-danışman hizmetini kullanacak.

İşvereninizden Sizin İçin Yatırım Yapmasını İsteyin

Bu tür bir yatırım yöntemi pek kullanılmasa veya takip edilmese de, bütçeniz kısıtlı olduğu için işvereninizden yine de sizin için yatırım yapmasını isteyebilirsiniz. Yatırım paranızı vergiler hesaplanıp düşülmeden önce maaşınızdan kesen iş bazlı emeklilik planları vardır. Üstelik bu seçenek sayesinde ilk başta %1 yatırımla bile başlayıp maaş zammı vs. aldığınızda artış göstererek rahatlıkla katkı sağlayabilirsiniz.

Artık yatırım yönteminizi belirlediniz. Bir sonraki adım, yatırım hesabını seçmektir.

Yatırım Hesabınızı Seçin

Bir sonraki fiziksel adım, bir yatırım hesabına sahip olmaktır. Başka bir deyişle, bir aracılık hesabınızın olması gerekir; onsuz, hisse senedi yatırımlarına asla giremezsiniz. Küçük bir tavsiye, Robo-danışmanlar aracılığıyla bir aracı kurum veya yatırım hesabına sahip olmaktır. Ayrıca, süreçten memnun olup olmadığınızı kontrol etmek için az miktarda bir hesap açmanızı da tavsiye ederler. Yavaş yavaş, zaman geçtikçe ve sayıların çoğaldığını gördüğünüzde, daha önemli para yatırma işlemlerine geçebilirsiniz.

Hisse Senetleri ile Hisse Senetleri Yatırım Fonları Arasındaki Farkı Öğrenin

Hisse senetleri ve yatırım fonları aynı şey değildir. İkisi arasında bazı belirgin farklılıklar vardır ve bunları hisse senedi yatırım işinize başlamak için öğrenmelisiniz.

Hisse senedi ile başlamak, bireysel hisse senedi yatırımına girmenin önemli bir yatırım gerektirdiğini söylüyor. Sadece bir şirketseniz veya önemli bir yatırımınız varsa, bireysel hisse senedi yatırımıyla geçinebilirsiniz.

Aksine, yatırım fonları, tek bir işlemde çok sayıda hisse senedinden küçük veya daha az fon satın almanızı sağlar. Bir endeksi izleyen yatırım fonları, Endeks Fonları ve ETF’lerdir (Borsa Yatırım Fonları).

Bir Hisse Senedi Yatırım Bütçesi Belirleyin

Hisse senedi yatırım bütçesini tamamlama süreci, hisse senedi yatırımına başlamak için tam olarak ne kadar paraya ihtiyacınız var sorusuyla başlar. Cevabı basit, çünkü her şey satın aldığınız hisselerin ne kadar pahalı olduğuna bağlı. Hisse fiyatları birkaç yüz dolardan birkaç bin dolara kadar değişebilir. Bu platform şüphesiz bütçenize göre doğru paya karar vermenize yardımcı olacaktır.

Yatırımınız, kendinize belirlediğiniz portföyün tercihini de yansıtmalıdır. Örneğin, 25 veya 30 yaşındaki genç bir adam hisse senedine yatırım yapıyorsa, bu muhtemelen portföyü için daha iyi bir yatırım planıdır.

Stok Portföyünü Yönetin ve Uzun Vadeli Odaklayın

Hisse senedine yatırım yaparken asla kısayolları aramayın, ancak uzun vadeli başarı için kendinizi hazırlayın. Hisse senedi yatırımının tonlarca karmaşık strateji ve yaklaşıma sahip olduğu açıktır, ancak birçok insan uzun zaman önce yapmaları gereken taşları çevirmemiştir. Bu nedenle, hisse senedi yatırımında başarıya uzun vadeli bir yaklaşım, kendinizin büyüdüğünü görmenin harika bir yoludur.

Sonuç olarak, zorunlu kısım, hisse senedi portföyünüzü verimli bir şekilde yönetmektir. Yokuş aşağı olacak, ancak sakin kalırsanız ve stoklarınızı veya diğer yatırımlarınızı yeterli bir şekilde kontrol ederek sabit kalmayı başarırsanız. Kesinlikle başarıya giden yola çıkarsınız.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli