Pubg Mobile İnstalling De Kaldı? Ne Yapmalıyım?

Sıradaki içerik:

Pubg Mobile İnstalling De Kaldı? Ne Yapmalıyım?

Kredi Borcu Olanlara Büyük Müjde!

775 okunma — 25 Nisan 2022 09:25
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kredi-borcu-olanlara-mujde

Kredi borcu olanlara müjde, başlığı ile çıkan haberler borcu olan milyonlarca insanı bir nebze olsun sevindirdi. Peki nedir bu kredi borcu olanlara müjde haberinin detayları? Kredi kartları piyasaya çıktığından beri kredi kartı sorunları olan insanlar oldu. Ancak özellikle pandemi süreci ve genel ülke ekonomik koşullarının her geçen gün kötüye gitmesi ile son yıllarda maksimum boyutlara ulaşan bir kredi kartı sorunu yaşanmaktadır. Pandemi sürecinde birçok insanımız kredi çekmek zorunda kaldı. Ekonomik değişimlerin de yüksek olması nedeniyle hem yeni çekilen krediler hem de önceki kredi borçları üst üste bindi ve ödemelerde ciddi sorunlar olmaya başladı. Bu süreçte işten çıkarılan birçok kişi olduğu gibi, karantina gibi durumlardan dolayı maaşını eksik alan kişilerde oldu.

Tüm bu durumların getirisi banka borçlarını ödemek konusunda borçlular adeta bir çıkmaza girdiler ve bankaların takipte olduğu alacak rakamı rekor bir seviyeye geldi. Tam da bu noktada kredi borcu olan ve kara listelere girmiş olan kişilere varlık şirketlerinden iyi bir haber geldi. Borcu taksitli ödeme diye adlandırılan bu sistem ile artık kredi borçları siliniyor demek mümkün. Peki kredi borcu nasıl silinecek?

Borcu Olanlara Müjde! Hepsi Siliniyor!

Kredi kartı borcu olanlar borçlarını ödeyemediği için bankalarda alacaklarını tahsilde zorluk yaşamaya başladı. Tam da bu noktada varlık şirketleri devreye girdi. Varlık yönetim şirketleri ne demek? kısaca açıklamak gerekirse; bankacılık denetleme ve düzenleme kurulu tarafından kuruluş ve faaliyetleri belirlenmiş şirketlerdir diye tanımlanabilir. Bankalara borcu olanların borçlarını ödeyemediği durumlarda, bankalar sermaye güçlendirme mantığı ile tahsili geciken alacaklarını bu konudaki uzman kurumlara yani Varlık Yönetim Şirketlerine satmaya giderler. Bankaların takipteki alacaklarını bankalara satması ilk başta borçluları tedirgin eden bir durum gibi olsa da aslında sunulan avantajlar düşünülünce bu durum kredi borcu olanlara müjde haline gelmiştir.

Bankalara Borcu Olanlara Müjde!

Varlık şirketleri, bankalardan düşük tutarlar ile bankaların alacağı kredi kartı borç ödemelerini satın alır ve uygun koşullar altında, borçları taksitlendirerek borçlulara ödeme imkanı sunar. Varlık şirketlerine borçların devir olmasının en önemli avantajı, borcu olanların artık takip listesi yani kara listeden çıkarılıyor olmasıdır. Bir diğer avantajı da bankaların takibe düşen kredi borçlarında ekledikleri yüksek faizler ortadan kalkmış olmaktadır ve de borç üstüne eklenmiş olan avukat masrafı ve benzeri ek giderler silinmektedir. Yani bankalara borcu olanların borcu siliniyor mu sorusunun cevabı aslında birçok anlamda siliniyor ama tabii ki de borç sıfırlanmıyor. Sadece avantajlı koşullarla taksitli borca dönüştürülüyor.

Bankalara borcu olan kişilerin eğer böyle bir süreç, yani varlık şirketlerine borçlarının bir nevi devri gibi bir durum olursa, nelere dikkat etmeleri gerektiği de bir başka önemli konudur. Bu noktada bilinmesi gereken durum, yasal olarak alacaklı borcunu, borçludan onay alma zorunluluğu olmadan devredebilir. Borçlunun bu noktada dikkat edeceği konular; borçla ilgili oluşabilecek hukuki giderlerin durumu hakkında varlık yönetimi ile teyitleşmek ve sorun yaşamamak, taksit tutarı ve ödeme planlamasının gerçekçi olup olmadığının kontrolünü yapmak ve son olarak ödeme sürecinin doğru kanallarla doğru ve net bir şekilde açıklamalar ile yapmaktır.

Özetlemek gerekirse; kredi borcu olanlara müjde niteliğindeki bu gelişme ile, kredi borcu olanlar, nefes alma imkanı bulmuştur. Varlık yönetimi şirketleri ile borcu olanlar mevcut ekonomik şartlarına uygun, esnek bir şekilde borçlarını ödeme ve daha önemlisi kara listeden çıkarak, sicillerini temizleme şansına sahip olmuşlardır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli