2022 Astsubay Maaşları Ne Kadar?

Sıradaki içerik:

2022 Astsubay Maaşları Ne Kadar?

Belediyede Nasıl İşçi Olunur?

1653 okunma — 25 Şubat 2022 18:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

belediye-iscisi-nasil-olunur

Belediyede Nasıl İşçi Olunur adaylar tarafından sıkça araştırılan konulardan bir tanesi olmuş durumda. Belediye bünyesin de Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı şartı olmadan da alımlar yapılıyor. Başvuru yöntemlerinin başında ilgili belediyenin internet sitesi aracılığı ile ve şahsen olarak Özgeçmişinizi CV nizi bırakıp başvurumuzu gerçekleştire biliyoruz. Belediyenin insan kaynakları bölümünden bizzat gidip bilgi alınabilmektedir. Belediye panolarında ve billboardlardaki afişler de takip edilebilir. Belediye telefon açılarak güncel işçi alımı hakkında bilgi alınabilir. Kamu personeli seçme sınavı ile belediye işçisi alınacak olduğunda en az iki yıl geçerli olan puanınızın olması gerekmektedir. Genel olarak en az 70 puan baremi istense de belediye kontrolünde 60 puana kadar da istenilebilmektedir. Sıralama belirlenirken en yüksek puandan geriye doğru sıralanarak öncelik sırası oluşturulmaktadır. Bazı belediyeler kadrolu işçi alımı için sınavsız ancak, mülakat değerlendirmesi ve sonucunun olumlu olması durumuna göre de alım gerçekleştirir.

Belediyede Kamu İşçisi Olma Şartları

Belediye bünyesin de Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan da belediye işçisi olunabileceğini belirmiştik. Bu alanlar İtfaiye, Büro Memuru, Temizlik işçisi, Bekçi ve Şoför olabiliyor. Belediyede Nasıl İşçi Olunur bir diğer yolu da belediyelerle anlaşmalı Taşeron firmalarla iletişime geçip bu firmalara da CV bırakılarak gereken şartlara uyulması halin de işçi olarak çalışmak mümkün. Belediyeler personel ve işçi alımların da yasalar dikkate alınarak ve belediye meclisinde alınan kararlar neticesinde alımlar gerçekleşebilmektedir. Belediye ye İşkur üzerinden de personel alınabilmektedir. Herhangi bir bakanlıktan izin alınmadan ilgili belediyenin isteği ile işkur üzerinden belediyeye işçi alınmaktadır. Belediye personel gider oranı 0 ile @ üzerinde ise bakanlıktan izin alınması ve İşkur üzerinden belediyeye işçi alınması mümkündür.

Belediye İşçisi Başvuru İçin Gereken Şartlar

Belediyede Nasıl İşçi Olunur Belediye işçisi olmak için bazı şartlara uyuyor olmak gerekir. Bunları yazımızın devamında bulabilirsiniz

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Kamu haklarından mahrumiyeti bulunmamak
  • Ceza kanunun 53. Maddesi gereğince kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl ve daha fazla süre ile hapis cezasına çarptırılmamak.
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış olmak veya bir ilişiği bulunmamak.
  • Görevini tam zamanlı yapabilmeye engel olabilecek beden ve zihinsel hastalığı bulunmamak.
  • Belediyenin ilan edilen kadroları için aranan başvuru şartlarına taşıyor olmak.
  • Bu şartlar sizde mevcut ise belediyelerde işe girmek için başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru şeklinizi belediye içerisin de hangi iş kolunda çalışmak isteğinize göre belirlemenizde fayda vardır.

Belediye İşçilerinin Çalışma Şartları

Kanuna göre inceleyecek olursak 4857 sayılı iş kanunun 63. Maddesi yönetmeliğin 4. Maddelerinde haftalık 45 saati aşmayacak şekilde çalışma yapılması gerekmektedir. Hiçbir çalışan hafta boyunca 45 saat den fazla çalışmayacak anlamına gelmektedir. Belediye işçilerinin çalışma şartları genel olarak kanuna tabi olmakla birlikte bazı hususları belediyeden belediye de değişmektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli