Yeni Başlayanlar İçin: Zula Mobile Rehberi

Sıradaki içerik:

Yeni Başlayanlar İçin: Zula Mobile Rehberi

Yeni Başlayanlar İçin Bus Simulator: Ultimate Rehberi

21883 okunma — 04 Şubat 2020 23:27
avatar

Oyun HaberTR

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

bus-simulator-ultimate

Yerli mobil oyun geliştirici Zuuks Games ’in geçtiğimiz yıl Android ve iOS cihazlar için yayınladığı Bus Simulator: Ultimate, 10 milyonun üzerinde indirmeyle büyük bir başarı yakalamış durumda. Şehirler arası otobüs şoförü koltuğuna oturduğumuz oyun son yıllarda mobil platformlarda sayıları artan simülasyon oyunlarından biri. Daha önce mobil platformlar için farklı simülasyon oyunları da geliştiren yapımcının bu oyunu şu anda mobil platformlarda bulunan en detaylı otobüs simülasyonu. Mobil platformların yanı sıra BlueStacks programıyla PC üzerinden de deneyimleyebileceğiniz Bus Simulator: Ultimate’e yeni başlıyorsanız, bu yazımızda oyunla ilgili işe yarar ipuçları bulacaksınız.

Oyunun Kurulumu

Bluestacks android emulator games featured 1200x675 2

Oyunu bilgisayarda, dünyanın en hızlı ve bütün mobil oyunları kasmadan oynatabilen Android Emulator’ü BlueStacks üzerinden oynamak istiyorsanız BlueStacks’in en az 4.1 sürümü bilgisayarınızda yüklü olmalıdır. BlueStacks’ı bilgisayarınıza indirdikten sonra sol üst köşede ki arama butonundan oyunu arayarak veya yazılımın içinde bulunan PlayStore üzerinden Bus Simulator: Ultimate ’ı bularak oyunu yükleyebilirsiniz. Oyun açıldığında karşınızda klavyedeki tuşların oyunda nasıl kullanıldığı bilgisi geliyor. Burada isterseniz ayar değişikliği yapabilirsiniz. Oyunu ilk yükleyip girdiğinizde sizden hangi bölgedeki oyuncularla oyunu oynamak istediğiniz soruluyor. Biz Avrupa seçeneğini işaretledik. Daha sonra ikinci bir oyun yükleme ekranı karşınıza gelecek ve burada “download” sekmesiyle oyunu yükleyeceksiniz. “Download Play Mini Game” seçeneğini işaretledikten sonra “confirm” diyoruz ve oyun inmeye başlıyor.

Bus Simulator: Ultimate ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Şehirlerarası Otobüs Firmamızı Kuruyoruz

Oyuna girişte şehirlerarası otobüs firmamızın adını, logosunu, kendi adımızı ve avatarımızı seçebileceğimiz bir ekran bizi karşılıyor. Bu alanları doldurduktan sonra ilk firmamızı kurmuş oluyoruz. Şimdilik fazla bir geliri olmayan firmamızı oyunda ilerledikçe geliştireceğiz.


Bus Simulator: Ultimate’da amacımız farklı şehirlerde ve ülkelerde ofisler açmak ve bunlar arasında seferler düzenleyerek para kazanmak. Sadece ofisimizin bulunduğu şehirler arasında sefer düzenleyebildiğimiz için şehir seçimi oldukça önemli. İlerledikçe farklı otobüsler satın alabilir ve işe yeni şoförler alarak kazancımızı katlayabiliriz. Bus Simulator: Ultimate bize başlangıçta bir adet otobüs ve Tekirdağ ve Kocaeli şehirlerinde olmak üzere 2 adet ofis veriyor.

Bus Simulator: Ultimate ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?


İlk seferimizi başlatmak için ekranın sağ üstündeki “Seferler” butonuna tıklıyoruz. Sonrasında karşımıza çıkan ekrandan güzergahımızı, bilet fiyatımızı ve seçenekler arasından yolculara sunmak üzere 4 adet ikramı belirledikten sonra yola çıkmaya hazırız. Bu noktada dikkatli olmamız gerekiyor çünkü bilet fiyatlarını pahalı yaparsak fazla yolcu bulamama ihtimalimiz var. Bilet fiyatlarını çok ucuz yaparsak da tüketeceğimiz yakıtın ve sunacağımız ikramların maliyeti kazandığımız paradan fazla olabilir ve zarara uğrarız.

İlk Seferimize Başlıyoruz


Eğer Bus Simulator: Ultimate ’ı bilgisayarınızda BlueStacks üzerinden oynuyorsanız varsayılan kontroller şöyle:


W: Gaz S: Fren A-D: Sola-Sağa Dönüş


BOŞLUK: El Freni F: Motoru Çalıştırma


Not: Detaylı tuş dizilimlerini BlueStacks ’in “Oyun Kontrolleri” sekmesinden görebilir ve dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.


Otobüse sürmeye başladıktan sonra ilk yapmamız gereken haritada gösterilen yere gidip yolcuları almak. Bu konuma otobüsümüzü park ettikten sonra sırayla bagajı ve kapıları açarak yolcuları alıyoruz. Tüm yolcular bindikten sonra ise yola çıkmaya hazırız. Gideceğimiz konumu GPS üzerinden anlık görebiliyoruz.

Bus Simulator Ultimate ’ı Bilgisayarda Oynamak İster misin?

Bus Simulator: Ultimate’da yolcuların konforunu korumak çok önemli. Ekranda yolcuların memnuniyet ve açlık durumunu gösteren iki gösterge bulunuyor. Dikkatsiz sürmek ve kazalar yapmak yolcu memnuniyetini düşürürken uygun zamanlarda yapılan ikramlar, aracın multimedya ekranlarını aktifleştirmek ve gerektiğinde klimayı çalıştırmak memnuniyeti arttırıyor.

Yolculuk sırasında mazotumuz bittiği takdirde bir benzin istasyonundan mazot almak, polis çevirmesiyle karşılaşırsak ise durmamız gerekmekte. Ayrıca uzun mesafelerde yol üstündeki dinlenme tesislerinde mola vermek de yolcu memnuniyetini arttıran şeylerden biri.

Bus Simulator Ultimate ’ı Samsung S9+ ‘tan 6 Kat Hızlı Oyna!

Hedef konumumuza ulaşıp aracımızı park ettikten sonra ilk önce bagajımızı daha sonra kapılarımızı açarak yolcularımızı indiriyor ve ilk seferimizi sonlandırmış oluyoruz. Oldukça keyif aldığımız Bus Simulator: Ultimate oyununu siz okurlarımıza tavsiye eder, iyi eğlenceler dileriz.

Bus Simulator: Ultimate ‘i Bilgisayarda Oyna!

Eğer ki bu oyunu oynarken telefonun kasıyorsa, ısınıyorsa, kendine özel bir telefonun yoksa veya  Bus Simulator: Ultimate ‘ı bilgisayarda oynamak istiyorsan, sana dünyanın en iyi Android Emülatörü: BlueStacks ‘ı indirmeni öneririm. Bilgisayarın ne kadar eski olursa olsun kasmasız bir oyun deneyimi sunan BlueStacks ‘ı kesinlikle tavsiye ederim. BlueStacks ‘ı İndirmek için Tıkla!

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli