Tivibu Müşteri Hizmetleri

Sıradaki içerik:

Tivibu Müşteri Hizmetleri

En Uygun Kasko Nasıl Bulunur?

687 okunma — 15 Nisan 2022 09:54
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

en-uygun-kasko-nasil-bulunur

En uygun kasko, farklı sigorta şirketlerini araştırılması ve fiyat karşılaştırması ile bulunabilir. Sigorta şirketlerinin kasko ücretleri arasında büyük farklar olmasa da bazı firmalardan daha uygun kasko bulma şansınız vardır. En uygun kasko, araç modelleri, kaza riskleri ve full olup olmamasına göre belirlenir.

Kasko Fiyatları?

Kasko, kara taşıtları sigortası anlamına gelen, motorlu taşıtların uğrayacağı zararlı temin etmek amaçlı yapılan bir sigorta çeşididir. Kasko, trafik sigortası gibi yapılması zorunlu olan bir sigorta değildir. İsteğe bağlıdır ve farklı sigorta şirketleri tarafından yapılabilir. Kasko yaptırıldığında; kaza, çalınma, doğal afet gibi sebeplerle zarar gören aracın hasarı sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Kasko fiyatları, kasko çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Sigorta çeşitleri; Dar Kasko, Kasko, Genişletilmiş Kasko ve Tam Kasko olarak sınıflara ayrılmıştır. Bu çeşitlerle birlikte araç sahiplerinin bütçeleri doğrultusunda kasko ücretleri şekillendirilir.

Kasko sigortası, yıllık olarak yapılır ve araç sahipleri, taksitle ödeme şansına sahiptir. Sigortanın sağlamış olduğu avantaj, kazalarda hatalı olsanız dahi aracın zararlarının temin edilmesidir. Karşı tarafın zararı ise trafik sigortası tarafından karşılanır.

Kaskomu Nasıl Öğrenebilirim?

Kasko yaptırmak için sağlanması gereken belirli şartlar söz konusudur. Kasko, 15 yaşı aşan araçlara yaptırılamaz. Gerekli şartları sağlayan araç sahipleri, farklı sigorta şirketleri ile anlaşarak kasko yaptırabilir. En uygun kasko bulmak için şirketlerin kasko fiyatlarını karşılaştırmanız önemlidir.

Kasko fiyatları, araçların markaları ve modellerine göre belirlenmektedir. 2.000 TL gibi uygun kasko seçenekleri olduğu gibi 200.000 TL kadar kasko ücretleri de mevcuttur. Sigorta şirketleri, bütçelere uygun farklı seçenekler sunar.

Kasko yaptırdığınızda, kasko sorgulama ile bilgilerinizi öğrenmeniz mümkündür. Araç kasko poliçeleri, araç sahiplerinin E-devlet sistemlerinde kayıtlıdır. Sorgulama işlemlerini, E-devlet şifresi almanız ve sisteme giriş yapmanız ardından gerçekleştirebilirsiniz.

Aylık Kasko Fiyatı Ne Kadar?

Kasko sigortası, aylık veya yıllık olarak yaptırılabilir. Aylık ücretleri, tercih edilen sigorta seçeneklerine göre değişiklik göstermektedir. Sigorta şirketleri, müşterilerin bütçelerine uygun farklı alternatifler sunmaktadır. Bu sayede daha uygun fiyatlarla kasko yaptırabilirsiniz.

Aylık kasko ücretleri, 30 TL’den başlar. Alabileceğiniz en uygun kasko sigortası için aylık ödemeniz 30 TL’dir. Bu ücret, araçların modellerine ve yaşına göre farklılık gösterir. Aylık 100 TL gibi daha yüksek ödemeler yapmanızı gerektiren sigorta çeşitleri vardır. En yüksek kasko ücreti, tam kasko olarak adlandırılan kasko çeşidinindir.

1 Aylık Kasko Olur Mu?

Kasko, araç sahiplerinin tercihlerine bağlı olarak 1 aylık yapılabilir. 1 yıllık yapılan kasko sigortası ile farkı yoktur. Kasko süresi, 1 ay sonunda sona erer ve yenilenmesi gerekir. 2 ay, 6 ay gibi farklı sürelerle kasko sigortası yapılması ve ücretlerinin taksitle ödenmesi mümkündür. En uygun kasko ücretleri, aylık 30 TL’den başlar ve araç modeline göre 100 TL’ye kadar çıkabilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli