Shutterstock Müşteri Hizmetleri

Sıradaki içerik:

Shutterstock Müşteri Hizmetleri

Kredi Kartsız Araç Kiralama

592 okunma — 29 Nisan 2022 16:58
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kredi-kartsiz-arac-kiralama

Kredi kartsız araç kiralama, Türkiye sınırlarında araç kiralanıyorsa ve kiralayan Türk ise maalesef sadece ve sadece kredi kartı ile yapılabilmektedir. Kredi kartı olmayan kişilere ise araç kiralama yapılmamaktadır. Kredi kartsız araç kiralama neden yapılmıyor? sorusunun cevabı çok basit olarak güvenlik diye cevaplamak mümkündür. Kredi kartsız araç kiralama, araç kiralama firmalarının güvenliği açısından sorun yaratabilecek bir durum olarak görülmektedir.

Firmalar kiralama bedelini almanın yanı sıra trafik cezası, uzatılan kira günü, otomatik geçiş kullanımı, yakıt ve en önemlisi depozito ve provizyon gibi konulardan dolayı kredi kartını bloke edip gerektiğinde işlem yapabilmek için kredi kartını teminat olarak görürler. Kredi kartsız araç kiralamak mümkün müdür? diye sorulursa aslında evet demek mümkündür. Ancak belli şartlara uygunluk var ise olabilmektedir. Kişi, şartlara uygun ise araç başında ödeme yaparak yani ön ödeme yapmadan ve de nakit depozito verme ile bile araç kiralama yapabilir. Bu şartlar; Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde hayatını sürdüren bir Türk vatandaşı olmak, bu koşulda olup Türkiye’de araç kiralama yapmak ve Türkiye’ye uçak ile gelinirse de bilet ve pasaport belgelerinin hazır olmasıdır. Tüm havalimanlarından değil ama en büyüklerinden bu şekilde kredi kartsız araç kiralama yapması mümkündür. Özetlemek gerekirse Türkiye’de yaşayan Türkler kredi kartsız araç kiralayamaz ancak yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları Türkiye’de havalimanlarında kredi kartsız olarak araç kiralayabilirler.

Kredi Kartsız Araç Kiralama Sahibinden

Kredi kartsız araç kiralama yukarıda paylaştığımız gibi araç kiralama firmaları üzerinden yapıldığında Türkiye’deki Türk vatandaşlarına yapılmamaktadır. Ancak sahibinden gibi siteler üzerinden ya da şahısların kendileriyle anlaşarak kiralama yaparsanız bu kez alıcı ve araç sahibinin arasındaki güvene dayalı bir anlaşma yapılabilmektedir. Bu anlaşmada kredi kartı yerine, nakit elden para ya da banka havalesi olarak ödeme baştan alınır. Ancak kredi kartının belli bir tutarının bloke edilmesi gibi burada da bir rakam önceden ön provizyon gibi tahsil edilebilir ve araç tesliminde tekrar iade edilir.

Kredi Kartsız ve Depozitosuz Araç Kiralama

Kredi kartı ve depozitosuz araç kiralama sistemi yukarıda belirttiğimiz gibi sadece Türkiye’de araç kiralayan ama yaşamını yurt dışında sürdüren Türk vatandaşları için geçerli olan bir durumdur. Tabi firmadan firmaya değişiklikler olabilmektedir. Ancak depozitosuz araç kiralanır mı diye sorulursa bunun cevabı; birçok havalimanı firmasında şartlara uygun kişiler için kredi kartı ve depozito olmadan araç kiralama yapılabilmektedir.

Araç kiralama için ülkemizde kredi kartsız olmaması dışında normalde de birçok şart aranmaktadır. Artık eskisi gibi rahat bir şekilde araç kiralamak mümkün olmamaktadır. Bu şartlar; sigorta şartları gereği sürücü yaşının en az 21 olması, en az 2 yıllık ehliyete sahip olunması, ikinci bir sürücü olacaksa ek sürücü bilgisinin verilmesi, araçlardaki bir çoğunda bulunan kilometre sınırı geçilirse aşım ücreti eklenmesi, ödemenin kredi kartı ile kiralama anında yapılması, depozito ve provizyon için kredi kartından belli bir tutarın bloke edilmesi, kasko ve sigorta şartları gereği alkol, hız sınırı gibi nedenlerden oluşan hasarlar için sigortanın geçerli olmaması, teslim ve iade alındığı önceden belirlenen adreslere yapılması, alırken ve teslim ederken yakıt deposunun aynı seviyede olması, HGS / OGS geçişlerinde otomatik çekilen bedelin, araç iadesinde tahsil edilmesi, Türkiye’de kiralanan araçlarla yurt dışına çıkmanın yasak olması olarak özetlenebilir. Yani uzun lafın kısası Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşları için bu sıraladığımız koşullarda olmak gerekiyor ve kredi kartsız araç kiralama yapmak imkansızdır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli