Valorant Yeni Ajan Ne Zaman Gelecek?

Sıradaki içerik:

Valorant Yeni Ajan Ne Zaman Gelecek?

2022 Hostes Maaşları Ne Kadar?

556 okunma — 02 Mart 2022 10:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

2022-hostes-maaslari-ne-kadar

Hostes Nedir?

Host ya da hostes bir diğer adı ile kabin görevlisi,  özellikle hava yollarında uçak yolculuklarında yolcuların güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlayan görevli kimselere denilmektedir. Uçuş işlemi dışında geriye kalan çoğu görev host ve hosteslere aittir. Host erkek kabin görevlilerine verilen isim iken, hostes kadın kabin görevlilerine verilen isimdir. Genelde kadınların bu meslek de görsek de artık erkek host sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.

Hosteslerin Görevleri Nelerdir?

İki tur hostes bulunmaktadır,  bunlar yer hostesi ve hava hostesidir. Yer hostesi, yolcuların hava alanından uçağa bininceye kadar gerçekleşecek işlemleri ve ihtiyaçları doğrultusunda görevli kimseler iken, hava hostesi, uçuş esnasında yolcuların güvenliği ve konforlu uçuşu için görevli kimselerdir.

Hostes Olma Kriterleri?

Hostes olmak için, en az lise mezuniyet belgesine sahip olmak gerekir. Firmaların vereceği Mesleki Eğitim Sertifikalarını takip edebilir bu eğitimler sonunda sertifika alabilirsiniz. Üniversitelerin Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümünü okuyabilirsiniz, bu önlisans bir programdır ve ister önlisans ister lisans mezuniyeti olsun üniversite okumak her iş alanında olduğu gibi kabin memurluğunda da sizi bir adım öne çıkaracaktır.

Host ya da hostes olabilmek için başı özelliklere sahip olmak gerekir. Bu özellikler, kapalı alanda çalışmaya dayanıklı olmak, firmaların iş ilanlarında bulunan boy-kilo kriterlerine uygun olmak ( erkekler için 1.70-1.80 cm, kadınlarda 1.60-1.80 cm) uçuşlarda meydana gelebilecek ani durumlar öncelikli olmak üzere herhangi bir acil durumda sakin kalmayı başarabilen yapıda olmanız gerekmektedir,  etkili ve akıcı dile sahip olmak, çalışma saatleri ve günlerinde esnekliği kabul edebilmek, her durumda güler yüzlü olmayı sağlayabilmek gibi özellikleri barındırmanız gerekmektedir. Bu özellikler dışında, herhangi bir sicil kaydının olmaması, iyi düzeyde İngilizce biliyor olmak tercihen farklı bir dili de biliyor olmak,  erkekler için askerlik engelinin bulunmaması gerekmektedir. Hava yolu firmasının belirlediği ilde ikamet etmeyi kabul etmenizin şartı bulunmakla birlikte, yine firmanın belirlediği sağlık kuruluşundan fiziki yeterlilik ve sağlık raporu alabilmeniz gerekecektir.

Nasıl Hostes Olunur?

Yukarıda bahsi geçen özelliklere sahip olan ve çalışma koşullarını ve şartlarını kabul eden bireylere ek testler de uygulanabilir. Daha sonra CV’ ler değerlendirilir ve akabinde mülakata tabi olunur, yazılı ve sözlü sınavlar uygulanabilir, bu süreçleri başarı ile geçtikten sonra komisyon tarafından sözlü ve yazılı yabancı dil sınavı uygulanır burada genelde İngilizce olmak ile beraber başvuruda belirtilen ekstra farklı bir yabancı dil mülakatı da söz konusu olabilir. Mülakat aşamasında giyim ve kuşamınıza dikkat etmenizde fayda var, dövme gibi bedeninizde kalıcı durumlar söz konusu ise mülakatta elenme ihtimaliniz yüksektir. Mülakatlar komisyonlar tarafından yürütülmektedir. Değerlendirme işlemi de yine komisyonca gerçekleşmektedir. Mülakatta heyecana kapılmamak, olduğunuz gibi olmaya özen göstermeniz de fayda olacaktır. Bahsi geçen mülakatlar dışında psikolojik test ve zekâ testi de yapılabilmektedir.

Hosteslerin Görevleri Nelerdir?

Host ya da hostes, yolcular uçağa henüz binmeden önce uçağın hijyen ve temizliğinden sorumludur.  Bunun yanı sıra, düzen, yolcu sayısına göre ikramlıkların hazırlanması ve dağıtımı, emniyet kemerlerinin kontrolü, yolcuların uçağa alınması ve uçaktan güvenle inmesinin sağlanması görevleri arasındadır.

Hostes Maaşları Ne Kadar?

Her hava yolu firması için gelir, farklılık gösterebilir, ayrıca çalışma yılı, deneyim, birden fazla dil bilmek gibi kriterlerde maaşların farklı olmasına neden olabilir. Genel olarak ortalama bir host ya da hostes en az 6 bin ile en fazla 16 bin TL arasında gelire sahiptir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli