Bitay Müşteri Hizmetleri

Sıradaki içerik:

Bitay Müşteri Hizmetleri

İşsizlik Maaşı Almak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

1185 okunma — 17 Nisan 2022 09:57
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

issizlik-maasi-almak-icin-gerekli-evraklar-nelerdir

İşsizlik maaşı almak, ülkemizde oldukça yaygın ve işten çıkan  insanı bir müddet rahatlatacak güzel bir uygulamadır. Ancak bu uygulama için, işsizlik maaşı verilebilmesi için bazı kriterler bulunmaktadır. İşsizlik maaşı almak, bir çok çalışanın işten çıktığı zaman almaya hakkı olan bir bütçedir. İşsizlik maaşı alacak kişinin alacağı miktar son çalıştığı firma ve kuruma göre değişiklik gösterebilir. İşsizlik maaşı işsiz kaldığı döneme göre değişebilir. İşsizlik maaşı ile ilgili pek çok şeyi İşkur ’un kendi sitesinde ki duyurularından öğrenebilirsiniz. Orada bu konu hakkında bir çok güncel duyuru ve haber vardır. Aynı zamanda herkes işsizlik maaşı hemen alamayabilir. Çalıştığınız en son ki yere ve iş tecrübenize  göre maaş değişiklik göstermektedir.

İşsizlik Maaşından Yararlanma Koşulları

Herhangi bir nedenden dolayı işinizden ayrıldığınız zaman yeni bir iş bulma süresi boyunca zor durumda kalınmaması için verilen güzel bir uygulamadır. Bu şartlara bakacak olursak eğer ki çalıştığınız yerdekiler sizi işten  çıkardıysa ve siz kendi başınıza istifa etmediyseniz bu haktan yararlanabilirsiniz. İşsizlik maaşı almak, çalıştığınız yerde en az 120 gün akdini doldurduğunuz takdir de bu maaşı almaya hak kazanabilirsiniz. Burada ki hizmet akdi dediğimiz şey işe başlarken çalışan kişi ile iş veren arasında belirli kurallar çerçevesinde imzalanan sözleşmeye denir. İki tarafta bu sözleşmeye uyumlu bir şekilde işten  ayrılırsa işsizlik maaşı alma hakkına sahiptir. Zaten bu sözleşme de çalışan işten ayrıldığı zaman iş veren kişinin işsizlik maaşı süresinde belirlenen o parayı ödemesi gerektiği o sözleşmede yazmaktadır. Çalışan kişi için en az 600 gün sigorta priminin yatması gerekir. Bu günleri dolduran kişi işten ayrıldıktan sonraki 30 günde mutlaka İşkur’a başvurması gerekmektedir. Gittiğinizde bu ödeneği almak için şartlarınız uyumlu ise başvuru yapmanız gerekir.

İşsizlik Maaşı Hangi Durumlarda Kesilir?

Günümüzde pek çok kişinin faydalandığı bir hizmettir. Bu hizmette belirli şartlara uyum dahilinde devam etmektedir. İşsizlik maaşı almak, şartlar uygun görüldüğü takdirde verilir. Ancak bunun devam edebilmesi için bazı hususlara dikkat etmek gerekir. İşsizlik süresi boyunca Iskur’un size teklif etmiş olduğu işleri ret etmeniz sonucunda maaşınız kesilebilir. Daha sonra Işkur’un sizin ikamet ettiğiniz yerde size uygun bir iş bulduğunda be teklif ettiğinde eğer ki geçerli bir sebebiniz yok ise bu durumda da işsizlik maaşınız kesilebilir. Teklif ettikleri işleri reddettiğinizde mutlaka geçerli bir neden sunmanız gerekmektedir. En önemli nedenlerden biri de eğer ki işsizlik ödeneği alıyorken başka bir kurumda ya da firma da sigorta kaydı yaptırmadan çalışıyorsanız ve bu tespit edilirse İşkur tarafından maaşınız kesilir ve sürede bu hakkınızdan yararlanamazsınız. Onun haricinde istenilen şartlara uyduğunuz takdirde maaşınız düzenli olarak ödenir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli