Çözüldü – Knight Online Undefined Hatası ve Çözümü

Sıradaki içerik:

Çözüldü – Knight Online Undefined Hatası ve Çözümü

Komiser Yardımcısı Maaşı Ne Kadar?

728 okunma — 25 Mart 2022 18:27
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

komiser-yardimcisi-maaslari

Komiser yardımcısı maaşı ne kadar oldu? Nasıl komiser yardımcı olunur? Bu gibi soruların cevaplarını ve komiser yardımcısı maaşları ile alakalı merak ettiğiniz diğer konuları bu yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Emniyet Genel Müdürlüğü, kendi içerisinde pek çok kademeyi bulundurmaktadır. Bu kademelerden birisi de komiser yardımcısı mesleğidir. Peki, komiser yardımcılığı maaşları ne kadar oldu, gelin beraber bakalım.

Komiser Yardımcısı Nedir?

Komiser yardımcısı, İçişleri Bakanlığı’na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında görev yapan emniyet personeline verilen addır. Rütbeli olarak kabul edilen bu kişiler, terfi olarak emniyet genel müdürü veya vali olarak görev alabilmektedir. Altlarında görev yapan normal polis memurlarına emir veren bu kişiler, amir konumundadır.

Komiser Yardımcısı Maaşları Ne Kadar?

Komiser yardımcısı maaşlarını etkileyen pek çok detay vardır. Öncelikle toplu sözleşme zammı neticesinde %3+%3 zam ve enflasyon farkı da maaşlara yansıtılacaktır. Buna ek olarak aile ve çocuk yardımı, kıdem, hizmet senesi, görev tazminatı, terör tazminatı, fazla mesai, sigorta ve BES kesintisi gibi durumlar maaşlar üzerinde etkili oluyor. Bunun yanı sıra terör olaylarının yaşandığı bölgelerde çalışan kişilerin maaşları da 2 bin TL’ye kadar daha yüksek olmaktadır. Tüm bunların sonucunda komiser yardımcısı maaşı 7-8.500 bin TL bandındadır.

Yeni Başlayan Komiser Yardımcısı Maaşı Kaç TL?

Komiser yardımcısı olarak ilk kez göreve başlayan kişiler, mesleğin başlarında maksimum düzeyde maaş almazlar. Çünkü hizmet senesi, kıdem ve derece gibi unsurlar henüz işleme alınmaz. Göreve yeni başlayan komiser yardımcısı maaşı, 7 bin TL civarındadır.

Komiser Yardımcısı Nasıl Olunur?

Komiser yardımcısı olabilmek için ilk seçenek Polis Akademisi’dir. Polis Akademisi’ni kazanan adaylar, okulu bitirdiklerinde görevlerine direkt olarak komiser yardımcısı şeklinde başlar. Polis Akademisi mezunu olan komiser yardımcıları, ülkenin çeşitli bölgelerinde direkt olarak göreve başlar. Buna ek olarak adayların öncelikle polis memuru gerekiyor. Çünkü geçmiş senelerde komiser yardımcılığı için dışardan alımlar yapılırken, son zamanlarda böyle bir uygulama çoğunlukla tercih edilmiyor. Bunun yerine ise başarı gösteren polis memurları arasından komiser yardımcılığına alım yapılıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli