Dünyanın En Zor Oyunu Hile Kodları Var Mı?

Sıradaki içerik:

Dünyanın En Zor Oyunu Hile Kodları Var Mı?

2022 Zabıta Maaşları Kaç TL?

2440 okunma — 23 Mart 2022 16:06
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

guncel-zabita-maaslari-2022

Zabıta memuru maaşı 2022 senesinde ne kadar oldu? Belediyelerin bağlı görev yapan zabıtalarla alakalı merak edilen konulardan birisi de aldıkları maaşlardır. Özellikle meslek seçimi yapmak isteyen gençler, zabıta maaşları konusunda net bilgi almak istiyor.

Zabıta Memuru Maaşları 2022 Yılında Ne Kadar Oldu?

Zabıta memuru maaşları, 5.800 TL ile 7.500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Göreve yeni başlayanlar genel olarak 5.500 TL civarında maaş alırken, hizmet senesi yüksek olanlar ise 7.000 TL üzerinde maaş almaktadır. Fakat ilgili rakamları etkileyen çeşitli unsurlar olduğu da hatırlatmakta fayda var.

Maaşı etkileyen bir diğer husus ise medeni hal ve çocuk sayısıdır. Zabıta memurlarının eş ve çocuk yardımı alması halinde, maaşları ortalama olarak 700 TL kadar artabilir. Eş yardımı, eşi çalışmayanlara uygulanırken, çocuk yardımı ise herkese yapılmaktadır. Bu bağlamda evli ve çocuklu olanlar, bekar olan zabıtalara oranla daha yüksek maaş almaktadır.

Zabıta Memuru Nasıl Olunur?

Zabıta memuru olmak isteyenler, aranan şartları yerine getirdikten sonra alımlar için başvuruda bulunabilirler. İstenen şartlar şu şekildedir:

  • En az lise mezunu olmak,
  • Erkek adaylar için en az 175 cm, kadın adaylar ise 165 cm boyunda olmalı,
  • Adli sicili sorunsuz olma,
  • KPSS sınavından en az 60 puan almak gibi şartlar aranmaktadır.

Kadrolu zabıta maaşları 2022 yılının Ocak ayında zamlandı. Devlet memuru maaşlarında yapılan zamlar, aynı şekilde zabıtalara da yansıtılıyor. Memurlarının maaşları, gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen zam oranlarına göre yükselmektedir.

Fakat enflasyon rakamlarına göre, maaşlara enflasyon farkı da maaşlara ekleniyor. Temmuz ayı başlarında Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte yapılacak zam oranı da ortaya çıktı. Buna göre zabıta maaşı zam oranı %8,45 civarında oldu.

Belediye Zabıta Memuru Maaşı Ne Kadar?

Belediye zabıta memuru maaşı, 5.800 TL ile 7.500 TL arasında değişmektedir. Zabıtaların belediye bünyesinde görev alıyor olmaları, aldıkları maaşların çeşitlilik göstermesine sebep olabiliyor. Çünkü belediyeler kendi belirledikleri maaş politikasına bağlı kalarak zabıtalara ek ödeme ya da yardımlar yapabilmektedir. Buna bağlı olarak da zabıta memuru maaşları değişebiliyor.

Belediyelerde görev yapan zabıtalar, idari amire karşı sorumludur. İdari amirin belirlemiş olduğu görev ve sorumlulukları yerine getirirler. Görev yerlerinin durumuna göre zabıtalar sabit bir yerde olabileceği gibi gezici olarak da görevlerini sürdürebilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli