Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Hızlı ve Basit Minecraft Slime Nasıl Bulunur?
Başhemşire maaşları ne kadar? sorusu birçok hemşire adayının kafasını kurcalamaktadır. Hemşirelik de kendi arasında bölümlere ayrılır ve çeşitli görev yerleri mevcuttur. Peki, başhemşire nasıl olunur, ne kadar maaş alırlar bilgileri ile detayları aktaracağız.
Başhemşire maaşları ortalama olarak 7.100 TL civarındadır. Devlet hastanesinde görev yapan başhemşireler, 7.600 TL olarak maaş alıyor. Özel sektörde çalışan başhemşireler ise ortalama olarak 5.500 TL maaş almaktadır. Fakat sözü geçen rakamlar ortalama olup çeşitli hususlara göre değişiyor. Örneğin; A sınıfı bir özel hastanede görev alan başhemşire 11.000 TL gibi bir maaş alabilir.
Başhemşireler, sağlık kuruluşlarındaki hasta bakım hizmetlerinin problemsiz bir şekilde yerine getirilmesinden sorumludur. Ek olarak hemşire ve ebelerin idaresini de yönetir. Gerektiğinde görev dağılımı gerçekleştirir ve bunlarla alakalı çalışanları bilgilendirir. İşleyiş açısından önemleri oldukça fazladır. Başhemşirenin başlıca görevleri şunlardır;
Başhemşireler, 6.600 TL ile 8.100 TL arasında maaş almaktadır. Özel sektörde genelde maaşlar daha düşük, çalışma süreleri ise daha fazladır. Maaş zamları toplu sözleşmeye ile belirlense de verilen zam oranı, enflasyonun altında kalması halinde maaşlara enflasyon farkı ekleniyor. Böylelikle maaşlar enflasyon oranında zamlanmış oluyor.
Başhemşire olmak için tecrübe, bilgi ve kişisel özelliklerinize göre değerlendirilirsiniz. Başhemşire olabilmek için yüksek lisans yapılmış olması gerekiyor. Sadece kadınlar başhemşire olabiliyor. Devlet hastaneleri ile özel hastanelerde çeşitli şartlar yer alır ancak genel olarak;
Bu şartlar yeni çıkan kanunlarla değişebilmektedir. Fakat erkeklerin başhemşirelik başvuruları kabul edilmez. Başhemşire olmak isteyen kişilerin çalıştığı hastane yönetimine başvurması gerekmektedir.