Android Bu İçeriği Görüntüleyecek Doğru Bir Uygulamanız Olmayabilir

Sıradaki içerik:

Android Bu İçeriği Görüntüleyecek Doğru Bir Uygulamanız Olmayabilir

2022 Eczacı Maaşı

3040 okunma — 10 Mart 2022 15:29
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

eczaci-maaslari-2022

Türkiye genelinde 40’tan fazla üniversitede eczacılık fakültesi olmakla beraber, burada 5 yıl boyunca eğitim alınmaktadır. Buna bağlı olarak da 2022 eczacı maaşları da ele alınan konular arasında yer almaktadır. Eczanelerde ve farklı sağlık kurumlarında yapılan stajlarla beraber bu eğitim sürecine 6 aylık bir zaman daha eklenecektir.

Eczane sorumlusu olarak bilinen eczacıların çalışma alanları sadece eczaneler ve hastanelerle sınırlı olmamaktadır. Bunun dışında adli tıp kurumları ve araştırma laboratuvarları da çalışma olanaklarının ortaya çıktığı seçenekler olabilmektedir. Eczacıların maaşları da çalışılan bu kurumlara göre farklılık gösterebilecek boyutta olmaktadır. Eczacılık diplomasına sahip ve gerekli şartları karşılayanların da kendi eczanelerini açabilmeleri imkanı bulunmaktadır.

2022 Eczacı Ücretleri

Doktorlar tarafından yazılan ilaçları satan ve bu ilaçların nasıl kullanılacağına dair bilgiler veren kişiler eczacı olarak tanımlanmaktadır. 2022 eczacı maaşı da bu hususta ciddi bir konu olarak değerlendirilmektedir. Eczane sorumlusu ya da eczane teknisyeni olarak da adlandırılan bu meslek gruplarını denetleyen kişiler de baş eczacı unvanına sahip olmaktadır. Baş eczacılar da devlet ya da araştırma hastanelerinde çalışmalar yapabilmektedir.

Eczacılar Ne İş Yaparlar?

Eczacılar, yaptıkları işlere ve çalıştıkları kurumlara göre farklı işler yapabilirler. Eczacı maaşı 2022 de buna bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ancak genel olarak görev ve sorumluluklarının bazıları benzerlik gösterebilir.

  1. Belirli dönemlerde ilaç stoklarını kontrol etmek
  2. Hastaların ilaçları hakkında var olan yan etkilere bağlı olarak bilgi vermek
  3. Azalan ve biten ilaçları temin etmek
  4. İlaçların uygun ortamlar içerisinde saklanmasını sağlamak
  5. İlaç grupları için rapor hazırlamak

Eczacı Nasıl Olunur?

Eczacı olmak için eczacılık fakültelerindeki 5 yıllık lisans fakültelerinden mezun olmak gerekecektir. Sonrasında da 6 aylık zorunlu staj dönemini tamamlamaları önemlidir. Bu staj dönemini tamamlamamaları halinde mezun olmalarına rağmen herhangi bir kurumda çalışmaları ya da eczane açmaları söz konusu olmayacaktır.

UES sınavına girerek kazanan eczacıların 3 yıl daha eğitim aldıktan sonraki süreçte uzman eczacı olmaları söz konusudur. Buna bağlı olarak aldıkları maaşlarda da yükseliş ortaya çıkacaktır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli