Albaraka Türk Banka Hesabı Silme ve Kapatma

Sıradaki içerik:

Albaraka Türk Banka Hesabı Silme ve Kapatma

Ziraat Bankası Altın Hesabı Özellikleri

561 okunma — 09 Aralık 2021 11:51
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

ZİRAAT Bankası Altın Hesabı Avantajları 2020

Altın, madenden ziyade özellikle ülkemizde son zamanların en iyi yatırım aracı olarak görülmektedir. Bu sayede de altını yatırım amaçlı kullanmak isteyen oldukça fazla kişi bulunmaktadır. Özellikle Türkiye’ de yastık altı olarak tabi edilen altınlar ülkenin altın rezervinin büyük bir bölümü ciddi rakamda etkilemektedir. Kişilerin altınlarını takı amaçlı ya da evde biriktirme yöntemi ile finanse etme durumu altın fiyatlarını da piyasadaki arz talep dengesine göre değiştirmektedir. Altının en iyi yatırım aracı olmasının bir diğer nedeni ise, diğer ülkelerin para birimleri gibi ani yükseliş ya da ani düşüş yaşamamasıdır. Bu nedenle de yastık altı olarak çeyrek altın ve yarım altın sıklıkla tercih edilmektedir. Altındaki bu talep, bankaların altın hesabı açması ve bunu da devletin destekleyerek kamu spotu oluşturması ile halkın bakış açısını bir miktar değiştirmektedir. Artık günümüzde güvenlik nedeniyle yastık altı altınlardan ziyade bankaların altın hesabı açabilme şansını yükseltmiş olmaktadır.

Ziraat Bankası Altın Hesabı Özellikleri 2020

Ziraat bankası devlet bankası olarak oldukça eski ve köklü bir bankadır. Bu nedenle de birikim ve yatırım hesabı olarak altın hesabını teşvik edici bir banka olma özelliği ile dikkatler, üzerine çekmektedir. Bu yazımızda altın hesabı özelliğinden ve Ziraat bankası altın hesabı özellikleri 2020 yılının getirdiği avantajlardan bahsedeceğiz. Altın hesabı açmak isteyen kişilerin ve banka konusunda kararsızlık yaşayan kişilerin mutlaka bilgilenmesi gereken bir konudur. Ziraat bankası altın hesabı kampanyalarına öncülük etmektedir. Ziraat bankası altın hesabı vadeli altın hesabı ve vadesiz altın hesabı olarak ikiye ayrılmaktadır. Her iki türün de kullanıcıya sağladığı avantajlar farklı olmaktadır. Altın hesabının getirisinin ve kullanılan yöntemlerin de farklı olması aynı bankada altın hesabı türünün de farklılaşmasına yol açmıştır. Vadeli ve vadesiz altın hesaplarının Ziraat bankası için avantaj ve kampanyasına uygun şekilde isimleri bulunmaktadır. Biriken hesap, altın vakti hesap gibi türüne göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda Ziraat Bankası altın hesabı türleri ve bu hesapların da özelliklerinden bahsedilmektedir.

Ziraat bankası Vadesiz Biriken Altın Hesabı

Ziraat Bankası biriken altın hesabı adı ile bilinmektedir. Bu hesap vadesiz hesap özelliği göstermektedir. Hesap dahilinde, banka hesabınızda para olması durumunda sizin manuel olarak ya da otomatik ödeme talimatı ile belirli miktar altın alarak bunu da vadesiz altın hesabınızda biriktirme şansınızın bulunduğu türdür.

Alınan altınlar kuyumculardaki gibi çeyrek, yarım, tam formunda değildir. Altın maddesinin yani yüzde yüz saf halinin gram cinsinden miktarı ile alım ve satım yapılabilmesini sağlamaktadır. Biriken hesaptaki altınlar çekilmek istediğinde bozum işlemi yapılarak sunulur. Altın olarak banka hesabı müşterisine sunulmaz. Bu durum özellikle altın hesabı konusunda net bilgi sahibi olmayan kişilerin sıklıkla sorduğu sorulardandır.

Vadesiz biriken altın hesabı açabilmek için ilk açılışta minimum 10 gram altın ile hesap açılabilmektedir. 10 gram hesabın açık kalabilmesi için en alt sınır olan miktardır.

Vadesiz biriken altın hesaplarında manuel olarak ayın farklı zamanlarında altın alımı ve satımı gerçekleştirebilirsiniz. Bu hesap ile ilgili bir düzenli alım yapma düzenli bozum yapma şartı aranmamaktadır.

Ziraat Bankası Altın Vakti Vadeli Hesabı

Bu hesap altın vakti hesap olarak bilinir. Ziraat banaksının müşterilerine sunmuş olduğu vadeli hesap türünde değerlendirilmektedir. Vadeli hesabın getrmiş olduğu birtakım şartlar ve prosedürlere uyum sağlanması istenmektedir. Bu hesabı açan kişi minimum 30 gün maksimum 400 gün arasında belirli bir vade zamanı belirler. Bu vade zamanına uygun şekilde alımlar yapılır ve bozum olmadığı zaman, hesapta bulunan altın miktarına bağlı olarak vade sonunda minimum yüzde elli, maksimum yüzde seksen faiz getirisini alabilir. Vadeli hesap için gerçekleştirilen altın alım satım işlemlerinde ekstra vergi ödenmesi bulunmamaktadır. Bu durum da hükümet politikası gereği, halkı yastık altı birikime değil, güvenilir banka birikimlerine ve altınların ülke ekonomisine katkı sağlamasına yönelik politikasından ileri gelmektedir.

Ziraat Bankası vadeli altın hesabı için, gün içinde 6 kez alım satım yapabilme hakkı tanınmaktadır. Yapılacak olan işlemlerin tümünün değerini bir altın alım veya bozum için maksimum 3000 gram altın değeri ile sınırlandırılmıştır. Bu işlemler güvenlik nedeni ile sunulmuş sınırlardır. Ziraat bankası altın hesabı yönetmeliklerine uygun şekilde altın hesabı türünüzü seçerek ve birikimlerinizi banka üzerinden gerçekleştirerek kolay bir şekilde çalınma veya güvenliğin getirdiği hareket kısıtlılığını bir kenara bırakarak, bankadan da kolaylıkla hesap yönetimi gerçekleştirebilirsiniz.

Ziraat Bankası Altın Hesabı Açma 2020

Ziraat Bankasından altın hesabı açmak hesabı vadeli hesap ya da vadesiz hesap olarak belirleyerek farklı kanallar aracılığı ile hesap açma yöntemine başvurmak olarak kolay bir işlemdir. Şubeden, internet şubesinden, mobil şubeden, telefon bankacılığı kanalları kullanılarak Ziraat Bankası altın hesabı kolaylıkla açılmaktadır. Bunun için seçilecek olan altın hesabının getirisi, türü ve kişinin kolaylıkla hesaplarına yoğunlaşabilmesini sağlayan yöntemleri benimsemek önemlidir. Bütün kanallar aracılığı ile maksimum beş dakika içerisinde Ziraat bankası altın hesabı açılması mümkündür.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli