Hidden Hotel Oyunu Hile Nasıl Yapılır?

Sıradaki içerik:

Hidden Hotel Oyunu Hile Nasıl Yapılır?

KOSGEB Maaş Desteği Alma Şartları Nelerdir?

405 okunma — 03 Nisan 2022 09:41
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kosgeb-mobilya-imalati-destegi-nasil-alinir

KOSGEB maaş desteği, işletmelerin belirli şartları sağlayarak personel çalıştırması halinde verilen geri ödemesiz girişimci desteğidir. Bu destek, bünyesinde yüksekokul mezunu istihdam etmek isteyen girişimcilere verilir. Çalışacak personellerin, üniversite mezunu olması ve mesleki yeterlilik belgesi olması gerekmektedir. KOSGEB maaş desteği başvurusundan önce, maaş desteği alınacak eleman, işe alınmış olmalıdır.

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteğinden Kimler Faydalanabilir?

Nitelikli eleman desteği olarak da adlandırılan maaş desteği, işletmelerin elemanlarına ödeyeceği maaşın bir kısmını destekleyen projedir. Projeden yararlanılması için mal ve hizmet üretmek adına kurulan tüm işletmeler başvuruda bulunabilir. Başvuru tarihinden önce ve sonra sağlanması gereken şartlar vardır.

  • Nitelikli eleman desteği, sadece üniversite mezunu, 5. Derece mesleki yeterlilik belgesi olan elemanlar için sağlanır.
  • Elemanların, şirket sözleşmesi kapsamında işe alınmış olması, 30 yaşından gün almamış olması ve son 1 yıl içerisinde mezun olması gerekir.
  • Başka kurumlardan destek alan elemanlar için ödeme yapılmaz.
  • İşletme, destek başvurusu yapmadan 1 ay öncesinde bünyesinde elemanları istihdam ediyor olmalıdır.
  • Destek verilen elemanın herhangi bir sebeple işten ayrılması halinde verilen destek de sona erecektir.

KOSGEB Maaş Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB destekleri alınması için, maaş desteği de dahil olmak üzere, Kosgeb resmi web adresi üzerinden online başvuru yapılabilmektedir. Başvuru ekranlarında, alınabilecek destekler ve şartları hakkında detaylı bilgiler verilir. Başvuru sahipleri, gerekli şartları sağlıyorsa KOSGEB desteği ortalama 1-2 ay içerisinde verilmeye başlar.

KOSGEB maaş desteği, mal ve hizmet üreten birçok işletme için verilen desteklerden biridir. Maaş desteği, işletmenin elemanlarına ödeyeceği maaşın bir kısmının, Kosgeb tarafından karşılandığı bir destek projesidir. Bu ücrete, prim dahil değildir ve ortalama 1,500 TL kadar destek sağlanmaktadır.

KOSGEB nitelikli eleman desteği almak için işletmenin üniversiteden yeni mezun olan bir genci, sözleşme ile işe almış olması gerekmektedir. Başvuru tarihinden sonra en çok 45 gün içerisinde elemanlar işe başlamalıdır. Bu şartlar doğrultusunda başvurular, online olarak resmi web adresi üzerinden yapılmaktadır.

İşletmelerin alabileceği bu destek, KOSGEB sigorta desteği değildir. İşletmelere her eleman için üst sınırı 2.000 TL olacak kadar, her ay ödeme yapılır. Bu ödeme, totalde ortalama 50.000 TL’ kadardır. Alınan ödeme, elemanın hangi sebeple işten ayrıldığı fark etmeden, işten ayrıldığı sürede kesilmektedir.

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Kaç Kişi?

Kosgeb nitelikli eleman desteği, mesleki yeterlilik belgesi olan gençlerin istihdam edilmesi için verilen bir destek projesidir. Bu destek, işletmelere en çok 2 eleman için verilmektedir. Elemanların mesleki eğitimleri ve belgelerine göre ödenen ücretler değişiklik gösterir. En az 1.000 TL, en çok 2.000 TL gibi sınırlarla verilen ücretler, her ay ödenmektedir.

Eleman desteği alınması için bir elemanın işletmede istihdam ediyor olması da yeterlidir. İşletmeler, bir ya da iki eleman için aylık maaş desteği başvurusunda bulunabilir. İşten ayrılan eleman için ödenen maaş kesilir ve farklı bir elemana verilmez.

KOSGEB Maaş Desteği Ne Kadar?

Maaş desteği hesaplaması, net ücretler üzerinden yapılır; ikramiye, prim vs. ek ödemeler, verilen bu desteğin içerisinde yer almaz. Elemanın alacağı net ücrete göre yarısı kadar ödeme yapılmaktadır. Ödenecek ücret, elemanların niteliği gibi etkenlere göre de değişiklik gösterir.

Maaş desteği verilecek elemanın tam gün çalışıyor olması ve sözleşme dahilinde işe başlamış olması gibi farklı şartlar vardır. İşletmeler, gerekli şartları sağladığında toplamda 50.000 TL kadar destek alır. KOSGEB maaş desteği, işletmelere her ay düzenli olarak ödenir ve ödeme süresi içerisinde eleman işten çıkarsa kesilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli