Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
İngenico Müşteri Hizmetleri
KOSGEB hibe kredisi, 1990 yılında çıkan kanun ile mevcut ya da yeni açılacak küçük ve orta ölçekli firmalara karşılıksız yardım amaçlı olarak verilen faizsiz özel bir destektir. Türkiye ekonomisine insan ve değer katmak amaçlı maddi ve eğitim konularında verilen bu destek ile birçok yeni işletmenin kurulumu gerçekleşmiştir. Günümüzde E-devlet üzerinden bile rahatlıkla başvuruları yapılan KOSGEB hibe kredisi, fikirlerini hayata geçirmek isteyen tüm fikir üreten iş üretmek isteyen kişiye açık bir sistemdir. KOSGEB listesinde olan sektörlerden herhangi birinde olması, kriterleri karşılıyor olması ve de şartların yerine getirilmesi yeterli olmaktadır.
KOSGEB hibe kredisi koşullarına baktığımızda temel koşulları şu şekilde sıralamak mümkündür; Öncelikle özel bir yaş sınırlaması alt ve üst sınırı yoktur. 18 yaş üzeri olmak yeterlidir. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlamak ve belgesi almak gerekir. Bir işletme için destek isteniyorsa kişinin kendi adına iş kurması gerekmek ve KOSGEB veritabanına girişi yapılmış olması gerekmektedir.
KOSGEB hibe kredisi nasıl alınır sorusu en merak edilen sorulardan biridir. Öncelikle bazı şartlara sahip olmak ve bazı kriterleri yerine yerine getirmek gerekmektedir. KOSGEB hibe kredisi alma süreci şu şekildedir;
KOSGEB hibe kredisi desteği ödemeleri ağırlıklı olarak şu sektörlerde verilmektedir; İmalat sektörü (kahve, çay, içecek, unlu mamüller, giyim, dokuma vb.), İnşaat sektörü (yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı ve sıva vb.), Toptan ve perakende ticaret sektörü (ev eşyası, hırdavat, motorlu araçlar, gıda vb.), Ulaştırma sektörü (nakliye, ev, kurye, taşımacılık vb.), Bilgi ve iletişim sektörü (yazılım, kitap yayımı, web tasarımı vb.), Mesleki teknik faaliyetler sektörü (fotoğrafçılık, tercüme, danışmanlık, reklamcılık vb.), destek faaliyetler sektörü (seyahat ve iş bulma acenteleri, temizlik, fuar ve organizasyon, taşıt kiralama, güvenlik vb.), konaklama ve yiyecek hizmetleri (lokanta vb.), Onarım sektörü (bilgisayar, kişisel ve ev eşyaları, deri eşyalar, mobilyalar, saatler, mücevherler, kuru temizleme vb.), son olarak ta kuaför ve güzellik salonları faaliyetleri.