İngenico Müşteri Hizmetleri

Sıradaki içerik:

İngenico Müşteri Hizmetleri

KOSGEB Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

675 okunma — 13 Nisan 2022 09:50
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kosgeb-mobilya-imalati-destegi-nasil-alinir

KOSGEB hibe kredisi, 1990 yılında çıkan kanun ile mevcut ya da yeni açılacak küçük ve orta ölçekli firmalara karşılıksız yardım amaçlı olarak verilen faizsiz özel bir destektir. Türkiye ekonomisine insan ve değer katmak amaçlı maddi ve eğitim konularında verilen bu destek ile birçok yeni işletmenin kurulumu gerçekleşmiştir. Günümüzde E-devlet üzerinden bile rahatlıkla başvuruları yapılan KOSGEB hibe kredisi, fikirlerini hayata geçirmek isteyen tüm fikir üreten iş üretmek isteyen kişiye açık bir sistemdir. KOSGEB listesinde olan sektörlerden herhangi birinde olması, kriterleri karşılıyor olması ve de şartların yerine getirilmesi yeterli olmaktadır.

KOSGEB Hibe Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

KOSGEB hibe kredisi koşullarına baktığımızda temel koşulları şu şekilde sıralamak mümkündür; Öncelikle özel bir yaş sınırlaması alt ve üst sınırı yoktur. 18 yaş üzeri olmak yeterlidir. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlamak ve belgesi almak gerekir. Bir işletme için destek isteniyorsa kişinin kendi adına iş kurması gerekmek ve KOSGEB veritabanına girişi yapılmış olması gerekmektedir.

KOSGEB Hibe Kredisi Nasıl Alınır?

KOSGEB hibe kredisi nasıl alınır sorusu en merak edilen sorulardan biridir. Öncelikle bazı şartlara sahip olmak ve bazı kriterleri yerine yerine getirmek gerekmektedir. KOSGEB hibe kredisi alma süreci şu şekildedir;

  • İlk olarak bağlı olduğunuz şehirdeki KOSGEB veya İŞ-KUR’a gidip Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine başvuru yapılmalıdır.
  • Bu eğitim 32 saat sürer ve eğitimi başarı ile tamamlayıp sertifika almak gerekir.
  • Sertifikayı takiben kendi adınla bir iş kurmak gerekmektedir.
  • İş kurulumunu takiben KOSGEB veritabanı üzerinden kayıt işlemi yapılmalı ve KOBİ beyannamesi doldurulmalıdır.
  • Yeni Girişim Desteği Başvuru formunu ardından da Yeni Girişimci Desteği İş Planı formunu doldurmak ve bunları KOSGEB’e vermek gerekir. Eğer bu işlemin sonunda onay verilirse başvuru yapan kişi destekten yararlanmaya hak kazanmış olur.
  • İş kurma sürecinde yapılan giderlerin faturaları KOSGEB’e verilir ve maksimum 100.000 TL’ye faizsiz kredi hakkı ve maksimum 50.000 TL’ye kadar da KOSGEB hibe kredisi desteği hakkı kazanılmış olur.
  • Bugüne kadarki başvuru kabul oranlarına bakıldığında %90 oranında kadınlara, %70 oranında da erkeklere onay verilmiştir.

KOSGEB Hibe Destek Ödemeleri Hangi Sektörlerde Yapılır?

KOSGEB hibe kredisi desteği ödemeleri ağırlıklı olarak şu sektörlerde verilmektedir; İmalat sektörü (kahve, çay, içecek, unlu mamüller, giyim, dokuma vb.), İnşaat sektörü (yıkım, sıhhi tesisat, elektrik tesisatı, çatı ve sıva vb.), Toptan ve perakende ticaret sektörü (ev eşyası, hırdavat, motorlu araçlar, gıda vb.), Ulaştırma sektörü (nakliye, ev, kurye, taşımacılık vb.), Bilgi ve iletişim sektörü (yazılım, kitap yayımı, web tasarımı vb.), Mesleki teknik faaliyetler sektörü (fotoğrafçılık, tercüme, danışmanlık, reklamcılık vb.), destek faaliyetler sektörü (seyahat ve iş bulma acenteleri, temizlik, fuar ve organizasyon, taşıt kiralama, güvenlik vb.), konaklama ve yiyecek hizmetleri (lokanta vb.), Onarım sektörü (bilgisayar, kişisel ve ev eşyaları, deri eşyalar, mobilyalar, saatler, mücevherler, kuru temizleme vb.), son olarak ta kuaför ve güzellik salonları faaliyetleri.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli