Nisan 2022’de Yatırım Yapılabilecek En İyi 8 Kripto Para

Sıradaki içerik:

Nisan 2022’de Yatırım Yapılabilecek En İyi 8 Kripto Para

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Nasıl Alınır?

541 okunma — 01 Nisan 2022 09:39
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kosgeb-mobilya-imalati-destegi-nasil-alinir

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği ülkemizde oldukça fazla ilgi gören devlet iş programı destekleri arasında. Çünkü küçük ve orta halli işletmelere destek sağlayan KOSGEB son zamanlarda atölye ve fabrikalar gibi büyük ölçekli işletmelere de destek vermeye başladı. KOSGEB mobilya imalata desteği ile ev mobilyaları için üretim yapabileceğiniz gibi ofis mobilyaları için de üretim yapmanız mümkün. Yine ev ve iş yerlerinde kullanılan mutfak dolapları ve bunlarla beraber tüm mobilyaları üretmeniz mümkün.

KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği ile Ne Kadar Destek Alınabilir?

İşletmeniz büyük ölçekli olduğu için alacağınız ödenek de oldukça fazla olacaktır. Normal bir işletme 50 bin lira hibe desteği ve 100 bin lira kadar geri ödemeli destek ile toplamda 150 bin liraya kadar ödeme alabilecekken büyük ölçekli işletmeler 300 bin liraya kadar ödeme alabiliyorlar.

Elbette bu aşamada alacağınız desteği belirleyen kriterler var. Bu kriterler arasında en büyük etkenler çalıştırdığınız işçi sayısı gibi etkenlerdir. Yani giderlerinizin önemli bir etkisi var. KOSGEB ve benzeri destek kurumlarının bir işletmede en çok dikkat ettiği kriter işçi sayısı oluyor. Çünkü genel olarak bu kuruluşların devlet desteği ile kurulmasının en önemli nedeni istihdam oluşturmak. Ayrıca KOSGEB ev hanımı ve yeni mezun kişilerin iş kurmasına büyük önem veriyor. Çünkü ekonomik olarak ülkeye ve evlerine katkıda bulunmalarına, yeni bir hayat kurmalarına değer veriliyor. Yani KOSGEB mobilya imalatı desteği için başvurduğunuzda eğer kadınsanız başvurunuz öne alınarak değerlendireceğini bilmenizde fayda var.

KOSGEB onların yanında çalışan kişilerin de ülkedeki işsizlik sayısının sonucunda iş sahibi olmaları çok değerli bir hal alıyor. Mobilya imalatı yapmak isteyen kişiler yanlarında onlarca kişi çalıştırıyor. Ve böylelikle işsiz ustalar da dahil olmak üzere birçok kalifiye elemana iş kapısı açılmış oluyor. Bu tarz imalathanelerde oldukça fazla makine kullanıldığını da biliyoruz. KOSGEB yine bu makinelerin ödemelerinde de girişimcilere büyük destek oluyor. Ne kadar çok makine kullanılıyorsa o miktarda destek ile girişimcilere destek sağlanıyor.

Bu destekleri alabilmek için belli başlı şartlar var. Bu şartlardan ilki 18 yaşından büyük yani reşit olmak. Zaten reşit olmadan herhangi yasal işlem yapmanız ya da vergi levhasına sahip olmanız mümkün değil. Ayrıca imza yetkiniz olmayacağından bir işletme sahibi de olamaz yani KOSGEB devlet desteği alamazsınız.

Bir diğer önemli nokta ise Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız. Eğer çift vatandaşlığınız varsa ya da bu ülkede yaşıyorsanız fakat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilseniz KOSGEB mobilya imalatı desteği almanız mümkün olmayacaktır.

KOSGEB ve benzeri kurum ve kuruluşların dikkat ettiği en önemli unsur aldığınız eğitim. Fakat işinizle alakalı bir eğitim almış olmanızın dışında mutlaka KOSGEB’in sizlere sunduğu Girişimcilik Eğitimi’ni almış olmanız gerekiyor. İnternet üzerinden online olarak alabileceğiniz bu kısa süreli eğitim akabinde bir sınava tabi tutuluyorsunuz. Sınavdan yüzde 70 ve üzeri başarı sağlamanızın ardından KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanıyorsunuz. Maalesef bu eğitimi tamamlamamış ve sertifika sahibi olmayan kişilere KOSGEB devlet desteği vermiyor.

Son olarak sahip olmanız gereken son yetkinlik ise KOSGEB Mobilya İş Planı’na sahip olmak. Bu noktada aldığınız eğitimde öğreneceğiniz iş planı hazırlama yöntemi ile mobilya imalatında yapacağınız işi anlatan bir proje hazırlıyor ve bunu KOSGEB’e sunuyorsunuz. Aslında bu yetkinliğin en önemlisi olduğunu söylemek mümkün çünkü çoğu iş fikri çok iyi ve farklı olsa bile projesi yeterli olmadığı için başvuru aşamasında elenebiliyor. KOSGEB mobilya imalatı desteği projeniz onaylandıktan sonra desteği almaya hak kazanmış oluyorsunuz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli