Paribu Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası

Sıradaki içerik:

Paribu Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası

KOSGEB Kreş Desteği Ne Kadar, Nasıl Alınır?

385 okunma — 07 Nisan 2022 09:45
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kosgeb-mobilya-imalati-destegi-nasil-alinir

KOSGEB Kreş Desteği kapsamında günümüzde herhangi bir destek maalesef bulunmuyor. KOSGEB’in hem küçük hem de orta ve büyük ölçekli işletmeleri desteklediği biliniyor. Ve bu kapsamda da yüzlerce farklı kod ile Türkiye vatandaşlarına destek sağlıyor. KOSGEB desteklediği sektörlerin yer aldığı bir kılavuz yayınlıyor. Bu kılavuzdaki sektörler arasında KOSGEB kreş desteği seçeneği bulunmuyor. Fakat detaylı fikir ve net bir bilgi için KOSGEB’in aranması bazı durumlarda fayda sağlayabiliyor. Çünkü eğitim ve danışmanlık alanında birçok nace kodu mevcut. Yine de bu kodların açacağınız kreşi kapsayıp kapsamadığı hakkında net bilgiyi KOSGEB’den almanız daha iyi olabilir. KOSGEB’in desteklenen sektörler kapsamında yayınladığı nace kodlarını inceleyerek oradaki sektörler arasında bir işletme açabilirsiniz. Fakat hala kreş açmakta kesin kararlıysanız kreş açmak için yapabileceğiniz farklı yöntemlerde var.

Geri Ödemeli Kredi İle Kreş Açmak

Geri ödemeli kredi ile kreş açmak destek alamadığınız bu durumda yapabileceğiniz en iyi hamle olacaktır. Çünkü geri ödemesiz hibe alamıyor olsanız bile iş fikriniz bankaların ve bu alanda destek veren diğer kurumların dikkatini çekebilir. KOSGEB kreş desteği alamadığınız için  gerçekten sağlam alt yapıya sahip bir projenin varsa mutlaka bunu bankalar ile paylaşarak kredi isteğinize dair bir başvuru yapmalısınız.

Günümüzde destek veren bankaların devlet bankası olduğu biliniyor. Fakat özellikle pandemi sürecinde esnafların ekonomik gücünün sarsılması ile kamu bankaları da esnaflar için destek kredisi vermeye başladı. Bankaları arayarak, şubelerini ziyaret ederek ya da internet üzerinden araştırma yaparak bankaların esnaflar ve yeni girişimciler için verdikleri kredileri değerlendirebilirsiniz. Elbette bu noktada bankaların dikkat ettiği birkaç husus var.

Bankalar ilk olarak sizin işinize yönelik bir eksperi görevlendiriyor. Bu eksperin yaptığı incelemeye göre ne kadar desteğe ihtiyaç duyduğunuz tespit ediliyor. Çok büyük oranla ihtiyacınız olan miktarın maksimum yüzde 70’lik kısmı banka tarafından ertelemeli ya da ertelemesiz geri ödemeli olarak size veriliyor.

Verilen bu krediler 5 yıla kadar uzun vadelere bölünüyor. Böylelikle aylık ödemeleriniz minimum miktarda tutuluyor. Yani siz işinizi kurup düzen oturtana kadar bu krediyi her ay rahatlıkla ödeyebiliyorsunuz.

Ayrıca her ay kredi ödemek zorunda değilsiniz. Bankaların sunduğu en güzel ve yeni girişimcileri rahatlatan opsiyon ise esnek ödeme tarihleri oluyor. Yani siz krediyi çektikten sonra ödemelerini her ay değil 3 ayda bir ya da 6 ayda bir yapabiliyorsunuz. Böylelikle müşteri kazanmaya vaktiniz oluyor. İşletmenizin geliştiği bu 6 aylık süreçte de krediyi ödeyecek kadar miktar kazanmış oluyorsunuz.

İş Yeri Kredisi ile Satın Alma İşlemi de Mümkün!

Ülkemizde bankalar sadece yeni girişimcilere destek vermiyor. Hali hazırda herhangi bir girişimi olan kişilere girişimini büyütebileceğine karşı güven vermesi ile uzun vadeli krediler verilebiliyor. Bunun yanı sıra sıfırdan işletme kurmayacak fakat bir işletmeyi satın alacak kişiler de bu kredilerden faydalanabiliyor. Büyük miktarlarda olan bu kredilerin vadesi ise diğerlerine göre çok daha uzun oluyor. 120 ay vadeye bölünerek aylık ödemeleriniz minimum hale getiriliyor. Fakat satın aldığınız kurum ya da konut kredi ödemeniz bitene kadar ipotek altına alınıyor. Bankalar bu işlemi verdiği krediyi güvence altına almak için yapıyor. KOSGEB kreş desteği kapsamında herhangi bir hizmet vermiyor fakat bankalardan var olan herhangi bir kreşi satın almak için kredi almanız mümkün. Ya da yeni bir kreş fikriniz varsa projenizi bankalar ile paylaşabilir, projeniz uygun görüldüğü takdirde 60 aya varan vadeler ile geri ödemeli kredi desteğinden faydalanabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli