KOSGEB Maaş Desteği Alma Şartları Nelerdir?

Sıradaki içerik:

KOSGEB Maaş Desteği Alma Şartları Nelerdir?

KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Desteği Nedir?

493 okunma — 05 Nisan 2022 09:43
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kosgeb-mobilya-imalati-destegi-nasil-alinir

KOSGEB gönüllü uzmanlık desteği kapsamında herhangi bir sektörde uzman ve kalifiye elemanlar yetiştirmek, bir yönetim kadrosu oluşturmak için verilen destektir. KOSGEB gönüllü uzmanlık desteği genel olarak büyük firmalar tarafından kullanılır. Büyük firmaların uzman bir kadroya ihtiyaç duyduğu bilinir. Fakat alanında uzman kişilerin maliyet ve giderleri de bir hayli fazla olacaktır. Bu noktada KOSGEB her sektörde ve alanda olduğu gibi büyük firmaların da yanında yer alıyor. Eğer uzman bir kadro ile yönetim gücünüzü arttırmak, geliştirmek istiyorsanız KOSGEB’e başvurarak destek almanız mümkün. Elbette Gönüllü Uzmanlık Desteği ’nden yararlanmak için gerekli olan birkaç koşul var.

KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Desteği Almak İçin Hangi Koşullar Sağlanmalıdır?

KOSGEB destekleri kapsamında bulunan Gönüllü Uzmanlık Desteği’ni almak için sağlamanız gereken ilk koşulunuz bir KOBİ olmak. Maalesef KOBİ statüsünde bulunmayan firma ve iş yerlerine KOSGEB destek sağlamıyor.

Ardından KOSGEB’in gerekli eğitim ve kayıt aşamalarını tamamlamanız gerekiyor. KOBİ girişinizi tamamladıktan sonra işlemlere devam edebiliyorsunuz.

İnternet üzerinden doldurabileceğiniz kolay bir form yoluyla başvuru gerçekleştiriliyor. KOBİ’nizle ilgili birkaç bilgiyi doldurduktan sonra bu adımı da başarıyla tamamlamış oluyorsunuz.

Başvuru yaptığınıza dair bir kayıt ve destek programının genel şartlarını belge haline getirerek KOSGEB’e sunmanız gerekiyor. Ne şekilde sunacağına dair net bilgiyi KOSGEB resmi sitesinden edinmeniz gerekiyor. Önceki yıllarda çıktı alınarak elden teslim edilen bu belgeler gelişen teknoloji  ve pandemi nedeniyle artık elektronik olarak yapılıyor.

Gönüllü uzmanlık desteği alabilmeniz için bu işlemleri tamamladıktan sonra Gönüllü Uzmanlık Eğitimi almanız gerekiyor. Yine diğer KOSGEB eğitimleri gibi bunları da online olarak KOSGEB resmi sitesi üzerinden almanız mümkün.

Gönüllü Uzmanlık Desteği İle Ne Kadar Destek Aınır?

Gönüllü uzmanlık desteği kapsamında 3 yıl boyunca destek almanız mümkün.  3 yıl boyunca belirli aralıklarla alabileceğiniz bu destek parça parça verilmesine karşın toplam olarak 15 bin lirayı buluyor. Bu destek uzmana ihtiyaç duyduğunuz sürece harcadığınız tüm giderleri karşılamıyor. Daha çok gelen uzmanın yeme, içme, konaklama ve yol masraflarını karşılıyor. Yani uzmana yapacağınız ödeme tamamıyla sizin bütçenize kalıyor. Hangi alanlarda uzmanlarda faydalanabileceğiniz işe şu şekildedir,

  1. Yeni bir girişim oluşturmak isteyen kişiler faydalanabilir.
  2. Bir ürün tasarlatmak isteyen kişiler faydalanabilir.
  3. İşi hakkında bir uzmandan danışmanlık almak isteyen kişiler kullanabilir.
  4. Donanımsal olarak zayıf olan firmasını bu noktada büyütmeye çalışan kişiler faydalanabilir.
  5. Firmasını daha büyük bir konuma getirmek için çoğu kişi reklama ihtiyaç duyar fakat reklam hesaplanmayan büyük giderler arasındadır. Reklam giderlerinin belirli bir kısmını karşılamak isteyen kişiler de faydalanabilir.
  6. Firma sahibi çalıştırdığı personellerinin alanlarında yeterli olmadıklarını düşünebilir. Ya da daha kapsamlı hizmet vermelerini istedikleri için onlara bir eğitim vermek, verdirmek isteyebilir. Yine bu noktada eğitim verecek uzmanın giderleri konusunda KOSGEB Gönüllü Uzmanlık Desteği kapsamında destek alması mümkündür.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan bireyler maalesef bu desteklerden yararlanamıyor. Çünkü KOSGEB hali hazırda sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hizmet veriyor.

Ayrıca henüz reşit olmamış bireyler resmi işlemleri gerçekleştiremeyeceğinden bu hibe ve desteklerden yardım alamıyor. Yine kredi destekleri kapsamında banka ve fatura ödemelerin sorun olan yani tabiri caizse kredi notu sorunlu olan kişilerin de bu desteklerden yararlanması mümkün olmuyor.

Başvurunuzu tamamladıktan sonra en geç 6 ay içerisinde projede sunduğunuz işlemi gerçekleştirmiş olmanız gerekiyor. Eğitimi tamamlayarak girişimini kuran kişiler yardım almaya devam edebiliyor. Fakat daha öncesinde KOSGEB’den destek almış kişiler de yine bu destek kapsamında yardım alamıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli