BluTv Müşteri Hizmetleri

Sıradaki içerik:

BluTv Müşteri Hizmetleri

Devlet Destekli İş Nasıl Kurulur? Şartları Nelerdir?

355 okunma — 11 Nisan 2022 09:48
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kosgeb-mobilya-imalati-destegi-nasil-alinir

Devlet destekli iş modeli ile devletten aldığınız geri ödemesiz hibeler ya da geri ödemeli faizsiz krediler ile artık mümkün. Özellikle ev hanımları, kadınlar, gaziler ve şehit yakınlarına öncelik tanıyan bu sistem ile yeni bir girişim kurulabiliyor. Ülkedeki küçük işletmeleri ve yeni girişimleri destekleyen devlet, birkaç farklı kurum ile vatandaşlarını destekliyor. Peki devlet destekli iş modeli yardım almak nasıl mümkün oluyor?

Devlet Destekli İş Nasıl Kurulur?

Devlet destekli iş yardımı alabilmek için ilk olarak bir iş fikriniz olması lazım. Bu iş fikri çeşitli konularda olabilir. Bu noktada iş için bir proje oluşturacağınızdan dolayı daha önceden tecrübeli olduğunuz bir alanı seçmek sizi öne geçirebilir. İşçi olarak önceden çalıştığınız herhangi bir işin yeni patronu siz olabilirsiniz. Örneğin daha önce hizmet sektöründe çalıştığınız bir alanı kendinize iş kurmak için seçebilirsiniz. Bir kafede çalışmış iseniz yeni kafe açmak sizin için uygun olabilir. Çünkü işleyip ve yönetim hakkında konuya hakim olmanız açısından size uygun olacaktır.

Ev hanımlarının yetkinlikleri göz önünde bulundurulduğunda genellikle yeme-içme alanında faaliyet gösterdiklerini görüyoruz. Bu noktada eğer ev hanımıysanız rahatlıkla bu alanda hizmet verebilirsiniz. Ayrıca devletin sizler için sunduğu eğitici kurslardan da yardım alabilirsiniz. Eğitim sonunda sertifika alabileceğiniz bu eğitimler muhaseben tutun, el örgüsü işlere kadar uzanıyor. Pasta ustalığı, aşçılık, dikiş eğitimi gibi el emeği işlerin eğitimini alabileceğiniz gibi ahşap şekillendirme, tasarım programları öğrenme, grafik ve fotoğraf, kişisel gelişim gibi birçok farklı alanda da ücretsiz eğitim alarak sertifika kazanabilir ardından eğitiminize uygun bir sektörde yine devlet destekli iş kurabilirsiniz.

Alanınıza karar vermeniz ardından yapmanız gereken tek şey projenizi oluşturmak olacak. Devlet destekli iş planı hazırlama aslında bu hibe ve kredileri almak için en önemli nokta. Çünkü destek veren kurumlar en çok ilgi çeken projelere öncelik veriyorlar. Daha önce pek fazla görülmemiş alanları tercih etmeniz ya da sık tercih edilen sektörlerde farklı projeler ortaya koymanız sizi öne geçireceği gibi aldığınız yardımların miktarını da fazlasıyla artıracaktır. Örneğin sadece bir ofis açmak için 15.000 liralık bir yardım alabilecekken bir atölye kurmak için 500.000 liraya kadar hibe ve kredi alabilirsiniz. Bu noktada alacağınız yardımı belirleyen şey ise tamamen projenizin kapsamı oluyor.

Hangi Alanlar Daha Çok Yardım Alıyor?

Devlet destekli hibe yardımcı için başvurabileceğiniz kurumlar arasında ilk sırada KOSGEB geliyor. Bunun akabinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, TÜBİTAK, İl ve İlçe Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve devlet bakanlarının da bu konularda yardımları olduğu biliniyor.

Ülkemiz genel olarak yerli üretimi desteklemeyi kendisine misyon edinmiştir. Bu nedenle kuracağınız işletme üretim alanında faaliyet gösteriyorsa bu kurumlardan destek alma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Bunun dışında giyim üretimi, yiyecek ve içecek üretimi ya da bir franchaise açmak isterseniz her zaman bu kurumlara başvurarak destek alabilirsiniz. Mağaza ya da kafe açmak için üretim dışında seri satış yapacağınız zaman da elbette yardım için başvuru yapabilirsiniz. Fakat diğer üretim alanlarına göre kabul edilme oranının biraz daha düşük olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız. Eğer el emeği ürünler yaparak satmak istiyorsanız yine vergi levhanızı çıkartarak devlet destekli iş için yukarıda belirtilen kurumlara başvuru yapabilirsiniz. Kabul edildiğiniz takdirde ilk 6 ay kira yardımı ve sigorta yardımı alabileceğiniz de aklınızda bulunsun.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli