Battlefield 2 Havan Topu Nasıl Kullanılır? Ve Paraşüt Açma Tuşu Hangisi?

Sıradaki içerik:

Battlefield 2 Havan Topu Nasıl Kullanılır? Ve Paraşüt Açma Tuşu Hangisi?

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

418 okunma — 09 Nisan 2022 09:47
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kosgeb-mobilya-imalati-destegi-nasil-alinir

Kadın girişimci desteği ile artık ülkemizde kendi işini kurmak isteyen kadınlar için yeni bir iş kapısı açıldı. Bu destek ile ev hanımları ve yeni mezun kadınlar öncelikle olmak üzere tüm kadın girişimcilerin ya da girişimini büyütmek isteyenlerin hayalleri gerçek olabiliyor. Ülkemizde bazı kadınlar maalesef erken yaşta okuldan ayrılmak zorunda kalabiliyor. Fakat yeteneklerini kullanarak bir iş kurmak ve bu işte başarılı olmak istiyorlar. Bu noktada birikimleri olmayan kadın girişimciler KOSGEB ile yeni bir iş kurarak ekonomik özgürlüklerini kazanabiliyorlar. Şehit ve gazi yakınlarına bu destek kapsamında ekstra önem veriliyor.

KOSGEB’e başvurmak isteyen kadın girişimcilerin ilk olarak e-Devlet üzerinden başvuru yaparak KOSGEB online eğitimini almaları gerekiyor. Bu eğitime KOSGEB’in resmi sitesi üzerinden de kolayca ulaşabilirler. Pandemiden önceki yıllarda bu eğitim yüz yüze olarak veriliyordu ve kadın girişimcilerin ulaşması zor olabiliyordu. Fakat pandemi ile değişen alışkanlıklarımızdan bir diğeri de online eğitim oldu. Evde rahatlıkla katılarak birkaç günde bitirebilecekleri eğitimi tamamladıktan sonra Girişimcilik Eğitimi Sertifikası alan kadınlarımız hibe ve kredi desteği almak için hazır hale geliyor. Bu eğitim sürecinde nasıl destek alacakları, projelerini nasıl hazırlayacakları ve iş kurma sürecinde yapmaları gereken tüm adımları öğreniyor. Ardından hangi sektörde hizmet vereceklerini seçerek proje oluşturmaya başlıyorlar.

KOSGEB İş Planı Hazırlama

KOSGEB iş planı hazırlama süreci ilk olarak hangi sektöre gireceğinize karar vermeniz ile başlıyor. Ülkemizdeki kadın nüfusunun büyük bir kısmı yemek sektöründe hizmet veriyor ve bu hizmet kapsamında destek almayı tercih ediyor. Elbette bu demek değil ki kadın girişimcilerimiz üretim sektöründe destek alamasın. Özellikle giyim sektöründe kadınlarımızın birçok üretim tesisi açtıklarını örneklerden görebiliyoruz.

Bu iş alanlarından bayilik açmak en çok rehabet görenler arasında diyebiliriz. Hangi alanda olursa olsun bayilik açma fikri rahatlıkla hayata geçirebileceğiniz alanlardan çünkü aldığınız franchaise bayisine göre değişmekle birlikte merkez firma tarafından tasarım ve üretim gibi tüm imkanlar sağlanıyor. Size ise sadece mekan bulmak ve organizasyon kalabiliyor.

Güzellik sektörü de yine kadın girişimcilerin KOSGEB desteği ile başarılı olduğu sektörler arasında. Kuaför ya da kozmetik satışı gibi güzellik sektörü iş fikirleri KOSGEB kapsamında olmakla birlikte mekan kirası, çalışanların maaş ve sigortalarına destek gibi kurumun sunduğu birçok imkan mevcut.

Kadın girişimci desteği kıyafet ve takı tasarımı yaparak zanaatkar kadınlarımızı da destekliyor. Elinin gücüne ve bereketine güvenen hanımlar yine el emeği ürünlerini satmak için de KOSGEB’den destek alabiliyorlar.

Aslında özetlemek gerekirse kadınlarımızın KOSGEB’den destek alabilmek adına yapması gereken tek ve en önemli şey iş fikirlerini belirleyerek ardında KOSGEB’in eğitiminde açıklandığı şekilde projesini hazırlayarak firmaya sunmak.

 Eğitim Almadan Destek Almam Mümkün Mü?

Bu sorunun cevabı direkt olarak “hayır”. Çünkü KOSGEB’in sadece kadın değil tüm girişimcilere kesin olarak sunduğu ilk ve en önemli şart KOSGEB’in hazırlamış olduğu girişimcilik eğitimini almaları. Kurum, kadın girişimci desteği vermek için sadece eğitimi bitirmiş ve sınavı geçerek sertifika kazanmış kişileri değerlendirmeye alıyor. Ardından bir vergi levhası açmanız ve Ticaret Odası’na kayıt yaptırmış olmanız yeterli oluyor. Halihazırda bir işletmeniz olmasının ardından kalan giderleri faturalandırarak KOSGEB’den destek almanız mümkün hale geliyor. Tüm giderlerinizin faturalarını inceleyen kurum giderlerin karşılanması için size ödenek veriyor. Yeterli olmaması haline anlaşmalı devlet bankaları aracılığıyla ertelemeli ve faizsiz Girişimci Desteği Kredisi almanız da mümkün. İşletmenizi büyütüyor olmanız bu krediyi alabilmeniz için yeterli oluyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli