Online oyun hile programları 2022 Listesi

Sıradaki içerik:

Online oyun hile programları 2022 Listesi

Diş Hekimi Maaşları Ne Kadar?

464 okunma — 01 Mart 2022 10:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

2022-dis-hekimi-maaslari-ne-kadar

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili tüm muayene ve tedavi işlemlerini yapan meslek sahiplerine diş hekimi denir. Diş hekimi olabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerini başarıyla bitirdikten sonra diploma ile mezun olunması halinde diş hekimi olabilirsiniz. Diş hekimi olabilmek için öncelikle iyi bir üniversite sınavı hazırlığı yapmalı ve sıkı çalışma sistemine kendinizi dâhil etmelisiniz. Üniversite sınav sonucunuza göre diş hekimliğinin atama puan aralığında puan almışsanız bu bölümü tercih yapabilirsiniz. Yerleştirme sonucu ile istediğiniz üniversitenin diş hekimliği bölümünü kazanmışsanız okula kayıt yaptırma hakkına sahip olursunuz. Diş hekimliği öğrenim süresi tüm sınıfları başarı ile tamamlarsanız 5 yıl okul süresi bulunmaktadır. Diplomanızı aldıktan sonra diş hekimi olarak dilerseniz Sağlık bakanlığına bağlı devlet hastanelerinde dilerseniz özel hastanelerde dilerseniz de kendinize ait muayene kliniğinde diş hekimliği yapabilirsiniz. Lise döneminde öğrenciler yapacakları meslek seçimleri yaparken öncelikle yeteneklerine ve tercih ettikleri mesleklerde kazanacakları gelirlere göre hareket ederler. Diş hekimliği bölümünü tercih edecek öğrencilerin en çok merak ettiği konu ise diş hekimi maaşları ne kadar olur sorusudur. Öğrenciler ortalama kazanacakları maaşlar konusunda bilgi sahibi olduktan sonra kendilerine bir hedef belirler ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştirirler. Diş hekimi olabilmek için öncelikle kendinizde bu mesleği yapabilecek yetenek ve el becerisi var mı buna karar vermelisiniz. Ağız ve diş sağlığı ile birçok tedavi yöntemi bulunduğu ve çene bölgesi daha küçük ve dar bir alan olduğu için rahat çalışabilme imkânı sağlayabilecek misiniz bu soruların cevaplarını kendinize sorarak bu mesleği tercih etmeye karar vermelisiniz.

Diş Hekimi Uzmanlıkları Nelerdir?

Üniversitelerin diş hekimliği bölümlerini başarı ile 5 yılsonunda bitirmeniz halinde diş hekimi diplomanızı almaya hak kazanırsınız. Mezun olan her öğrenci artık diş hekimi olarak görev yapabilir. Diş hekimliği olarak mezun olduktan sonra dilerseniz diş hekimliği uzmanlığı sınavına girerek diş hekimliğinin uzmanlıklarından istediğinizi seçebilirsiniz. Mezun olduktan sonra DUS adı verilen “Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı” girmeye hak kazanırsınız. Dileyen öğrenciler bu sınava girip başarılı oldukları durumda Diş hekimliği, Ağız ve Çene Cerrahisi, Çocuk Diş Hekimliği, Endodonti, Ortodonti, Periodontoloji, Estetik Diş Hekimliği bölümlerinden istediği bölümü seçer ve bu bölümün eğitimini alır. Bir süre bu bölümlerden seçtiği bölümü başarılı olarak bitirdiklerinde diş hekimliği dışında belirledikleri bölümün uzmanı olarak görev yaparlar. Bu sınava girmeden de diş hekimi olarak mezun olduktan sonra istedikleri devlet hastanelerinde ve ya özel hastanelerde görev yapabilirler. Diş hekimi maaşları ne kadar olur sorusunun cevabı ise birbirinden farklılık gösterebilir.

Diş Hekimi Özel Hastanelerde Çalışabilir Mi?

Devlet hastanelerinde döner sermaye ve ek ödeme performans yönetmeliğine göre maaş ödemesi yapıldığı için hekim alacağı maaşı kendi performansı etkilemektedir. Yapmış olduğu tedavi ve uygulamalara göre ve ayrıca görev yaptığı hastaneye göre maaşları artış ve azalmalar yaşanabilir. Sabit olarak devlet memurları diş hekim maaşı olarak ortalama 5-6 bin TL ücret ve ortalama ek ödeme olarak da 5-6 bin TL ilave ücret alırlar. Özel hastanelerde alacakları ücret ise performans ve hasta sayısı ile alakalı değildir. Ortalama olarak 8-10 bin TL arasında maaş alırlar.

Yeni Mezun Olan Diş Hekimleri Ne Kadar Maaş Alır?

Diş hekimi olarak mezun olanlar nerede çalışmak istediklerine öncelikle karar vermelidirler. Diş hekimliği uzmanlıklarından birini tercih ederseniz maaşınız değişiklik olabilir. Üniversiteden yeni mezun olarak diş hekimi görevi yaptığınız hastane özel hastane ise 2022 yılı için alacakları maaş ücreti 8bin ile 10 bin aralığındadır. Eğer devlet hastanesinde görev yapmak istiyorsanız diş hekimi maaşları ne kadar olur sorusunun sabit bir cevabı yoktur. Bunun sebebi devlet hastanelerinde ek ödeme ve performans yönetmeliğine göre maaş ödemesi yapılmasıdır. Ne kadar çok hasta muayene eder ve ne kadar çok tedavi ve girişimsel işlem yaparsanız maaşınız bu anlama bağlı değişir. Fakat yeni mezun olunduğu ve tecrübe yetersizliği sebebiyle hastaların daha az tercih edeceği bir gerçektir. Bu sebeple yeni mezun olarak devlet hastanesinde görev yapmanız halinde 6 bin ile 10 bin TL arasından maaş alabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli