Diş Hekimi Maaşları Ne Kadar?

Sıradaki içerik:

Diş Hekimi Maaşları Ne Kadar?

Bedelli Askerlik Süresi ve Ücreti 2022

402 okunma — 01 Mart 2022 18:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

bedelli-askerlik-suresi-ve-ucreti-2022

Bedelli askerlik, zorunlu askerlik görevine alternatif olarak yapılan askerlik olarak adlandırılır. Ülkemizde 18 yaşını doldurmuş erkekler vatani sorumluluk olarak görülen askerlik görevinin yaparlar. Kısa dönem olarak belirlenmiş askerlik 6 ay, uzun dönem olarak belirlenmiş askerlik 12 aydır. Bedelli askerlik temelinde ordunun ve devletin ihtiyaçlarının karşılanması ve kişilerin işlerini kaybetme riskinin ortadan kaldırmak için uygulanan yöntemdir.

2022 Yılı Bedelli Askerlik Başvuru Şartları Nelerdir?

Bedelli askerlik ordunun ve devletin ihtiyaçlarının karşılanması ve herhangi bir sebeple askere gitmek istemeyen kişiler için uygulanan bir yöntemdir. Bedelli askerlik başvuru şartları;

  • 18 yaşına girmiş olmak ve fiili askerlik hizmetine başlamamış olmak
  • Yoklamasının yapıldığı tarihte yoklama kaçağı ya da saklı olmamak
  • E-devlet üzerinden ya da askerlik şubesi aracıyla bedelli askerlik başvuruda bulunmak
  • Yoklaması olmayan yükümlüler için, yoklamaya esas sağlık muayenelerini 31 Aralık tarihine kadar Askerliğe elverişlidir, belgesi almak şartı aranır.
  • Kanunda belirtilen bedel, başvuru tarihinden itibaren olmak üzere iki ay içerisinde sınıflandırılmış yükümlüler için bakaya (askerlik döneme gelmiş olmak ancak askerlik görevi için girişimde bulunmamış) kalıncaya kadar (bu tarih hariç) peşin olarak ödenmelidir.
  • Temel askerlik eğitimi alınacak olan yıl celp ve sevk dönemleri içerisinde e-Devlet üzerinden ya da askerlik şubeleri aracılığıyla tercihte bulunmak
  • Sınıflandırma ya da kura çekimi işlemi sonucunda bedelli askerlik yapmaya hak kazanmak
  • Kura sonucu bedelli askerlik hakkı tanınmayanlar, erteleme hakkı bulunanlar ya da diğer statülerde sınıflandırılanlar kanunda belirtilen bakaya(askerlik dönemi gelmiş olmak ancak askerlik görevi için girişimde bulunmamış) kalacakları tarihe kadar yeniden başvuruda bulunabilirler.

2022 Yılı Bedelli Askerlik Süresi Ne Kadar?

Bedeli askerlik, kişilerin işlerinden olmaması, hasta anne, baba ya da bir yakınından ayrılamamak ya da çeşitli sebeplerden dolayı askerlik görevini yerine getiremeyen için uygulanan bir sistemdir. Kısa dönem olarak belirlenmiş askerlik 6 ay, uzun dönem olarak belirlenmiş askerlik ise 12 aydır. Bedelli askerlik süresi 1 ay olarak belirlenmiştir.

2022 Yılı Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bedelli askerlik için yaptığı açıklamada yeni askerlik sistemi hem Silahlı Kuvvetlerin hem de gençlerin ihtiyacını karşılandığını belirti. Bakan Hulusi Akar tarafından belirtilen yoklama kaçağı konusunda ciddi azalmalar var. Bedelli askerliğin sürekli hale gelmesi belirsizliğin ortadan kalkması açısından gerçekten önemli olduğunu belirti. Bedelli askerlik başvurularında 2021 yılında yüzde 57 artış oranında artış gerçekleşti. Bedelli askerlik ücreti 2021 yılında 55.194 TL olarak belirlendi. 2022 yılında ise bedelli askerlik 56.500 TL olarak belirlendi.

2022 Yılı Bedelli Askerlik Hizmeti Kapsamında İzin İşlemleri

 Temel Eğitim süresinin sona ermesinden sonra yapılacak olan yemin töreninin ardından yükümlüler varsa asker alma yönetmenliğinin 31. inci maddesinde belirtildiği gibi izin süresini kullanarak terhise hak kazanacakları tarihe kadar idari izinli sayılırlar. Ancak tabi oldukları celp ve sevk döneminin belirlenen sevk günleri içerisinde sevkini yaptırmışlar ise birliklerine geç katılanlar terhise hak kazanacakları tarihe kadar zorunlu askerlik hizmetine devam ettirilirler.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli