Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası 20. Yıl Dönümü Galası’na Katıldı

Sıradaki içerik:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası 20. Yıl Dönümü Galası’na Katıldı

ABD’de HIV Enfeksiyonu Kozmetik İşlemlerle Mi Yayılıyor?

22 okunma — 28 Nisan 2024 21:25
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 662e948998354

HIV Enfeksiyonu Kozmetik İşlemlerle İlişkilendiriliyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden bir ekip, HIV’in bilinen risk faktörleri olmayan kişiler arasında ortaya çıkmasının ardından kozmetik enjeksiyon hizmetlerinin HIV bulaşma yolunu oluşturabileceğini belirtti.

Yeni HIV Vakaları Dikkat Çekiyor

2018 yazında ortaya çıkan yeni bir HIV enfeksiyonu kümesi, halk sağlığı yetkililerini endişelendirdi. 40 yaşlarındaki bir kadının yurt dışına seyahat etmeden önce virüs testinin pozitif çıkması dikkat çekiciydi.

Ünlülerin de Tercih Ettiği Prosedür

Kozmetik prosedür, ünlülerin de tercih ettiği bir yöntem olarak öne çıkıyor. Kan alınarak yapılan bu işlemde, trombosit açısından zengin plazma yüze enjekte ediliyor ve cildi gençleştirmek amaçlanıyor.

Steril Olmayan Durumlar Tespit Edildi

Araştırmacılar, incelenen spa tesisinde hijyen ve sterilizasyon konularında ciddi eksiklikler olduğunu belirledi. Sterilizasyonun yetersiz olduğu ortaya çıkarken, bu durumun HIV bulaşma potansiyelini artırabileceği vurgulandı.

Sonuç

Araştırmalar, kozmetik enjeksiyon hizmetleri sunan spa tesislerinde enfeksiyon kontrol uygulamalarının önemini ortaya koyuyor. Uygun sterilizasyonun sağlanması, HIV ve benzeri enfeksiyonların yayılmasını engelleyebilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli