Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Beyannameleri ve Bildirimler İçin Süre Uzatımı Yaptı

Sıradaki içerik:

Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Beyannameleri ve Bildirimler İçin Süre Uzatımı Yaptı

Merdiven Çıkmanın Kalp Sağlığına Faydaları

18 okunma — 26 Nisan 2024 21:23
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 662bf1141b08e

İngiltere’den Yapılan Çalışma Merdiven Çıkmanın Önemini Ortaya Koydu

İngiltere’den bilim insanları, merdiven çıkmanın kalp-damar hastalığı ve erken ölüm riskini azaltmada rol oynayıp oynamayacağını araştırdı.

Geniş Kapsamlı Analiz

500 bin kişiyi içeren geniş bir analizde, 35 ile 84 yaş aralığındaki katılımcıların verileri incelendi. Çalışma, sağlıklı bireylerin yanı sıra kalp krizi veya kalp hastalığı öyküsü olanları da kapsadı. Merdiven sayısı ve tırmanma hızı gözetilmeksizin dokuz farklı çalışmanın sonuçları değerlendirildi.

Fiziksel Aktivitenin Önemi

Analiz sonuçlarına göre, merdiven çıkmak herhangi bir nedenden ölüm riskini %24 azaltırken, kalp krizi, kalp yetmezliği ve felç dahil kardiyovasküler hastalık riskini ise %39 azalttığı belirlendi.

Çağrı ve Öneriler

Verilere göre, dünya genelinde dört yetişkinden fazlası önerilen fiziksel aktivite seviyelerine ulaşamıyor. Bu nedenle araştırmacılar, merdiven çıkmanın sağlık için önemini vurgulayarak, insanları günlük yaşamlarında bu alışkanlığı benimsemeye teşvik ediyor.

Öneri

East Anglia Üniversitesi’nden Dr. Sophie Paddock, “Merdivenleri tercih edin çünkü bu, kalbinize yardımcı olacaktır. Kısa süreli fiziksel aktivite bile sağlık açısından faydalıdır ve merdiven çıkma, günlük rutinlere ulaşılabilir bir hedef olarak entegre edilebilir” dedi.

Bulgular, Yunanistan’da düzenlenen Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin Koruyucu Kardiyoloji konferansında sunuldu.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli