SpaceX, Ax-3 Ekibinin Dünya’ya Dönüş Planlarını Duyurdu

Sıradaki içerik:

SpaceX, Ax-3 Ekibinin Dünya’ya Dönüş Planlarını Duyurdu

Banka Çalışanı Rahim Ağzı Kanseri Teşhisiyle Tüp Bebek Tedavisine Başladı

102 okunma — 07 Şubat 2024 21:10
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65c3c7a62d8f8

Özcan, Bebek Sahibi Olmak İçin Rutin Kontrole Gittiği Sırada Kanserle Karşılaştı

Bir bankada çalışan Özcan, bebek sahibi olmak için rutin kontrole gittiği sırada doktorunun dikkati sayesinde operasyon geçirdi. Gelecekte bebek sahibi olabilmesi için gerekli olan koruyucu ameliyatı başarılı olan Özcan, hemen tüp bebek tedavisine başladı. Kanseri erken teşhis ve hızlı müdahale sayesinde atlattığını belirten Özcan, şimdi bebek hayaliyle tedavi sürecine devam ediyor.

Kadın Hastalıkları Uzmanı: Rahim Ağzı Kanseri Önlenebilir Bir Hastalıktır

Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Veysel Şal, rahim ağzı kanserinin gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen jinekolojik kanser türü olduğunu söyledi. Dünyada 600 bin yeni rahim ağzı kanseri teşhisi konulan hastanın olduğunu belirten Şal, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı. Rahim ağzı kanserinin Smear ve HPV-DNA testleri ile erken dönemde tespit edilebildiğini ve bu sayede önlenebilir bir hastalık olduğunu sözlerine ekledi.

Tüp Bebek Ünitesi Uzmanı: Erken Evredeki Rahim Ağzı Kanseri Hastaları Anne Olabilir

Tüp Bebek Ünitesinden Doç. Dr. Arzu Yurci, ileri evre rahim ağzı kanseri vakalarında önceliklerinin hastanın hayatını korumak olduğunu belirtti. Ancak erken evrede yakalanan hastalarda tüp bebek tedavisinin uygulanabildiğini söyleyen Yurci, cerrahi müdahalelerden sonra hızlı bir şekilde tüp bebek yöntemine geçildiğini ifade etti. Yardımcı üreme yöntemleri arasında en başarılı olanın tüp bebek olduğunu vurgulayan Yurci, hastaların en hızlı şekilde çocuk sahibi olabilmesi için bu yöntemi tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli