Girişimci Neslihan Bırnakçı, Bayındır’da ofis açtı

Sıradaki içerik:

Girişimci Neslihan Bırnakçı, Bayındır’da ofis açtı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası 20. Yıl Dönümü Galası’na Katıldı

27 okunma — 28 Nisan 2024 20:22
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 662e85d6097fa

Bakan Bolat, TATSO’nun Çalışmalarını Takdirle Karşıladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD-IHK-TATSO) Berlin’de düzenlenen 20. Yıl Dönümü Galası’na katıldı. Bakan Bolat, TATSO’nun Almanya ve Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımların gelişmesine 20 yıldır önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, TATSO kurucuları ve yöneticilerine teşekkür etti.

2023 Türkiye Ekonomisinin Başarısı

Bakan Bolat, küresel ekonomideki zorlu süreçlere rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme gösterdiğini belirtti. Geçen yıl Türkiye’nin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası’nın yüzde 4,5 büyüdüğünü ve ihracatının son 20 yılda 7 kat artarak 255,5 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Aynı dönemde milli gelirin de 5 kat artarak 1 trilyon 118 milyar dolara yükseltildiğini kaydetti. Bakan Bolat, Türkiye’nin turizm, yazılım ve sağlık gibi hizmet ihracatını da yaklaşık yedi kat artırarak 100 milyar dolara çıkardığını söyledi.

Türkiye ve Almanya Arasındaki İkili İlişkiler

Bakan Bolat, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacminin önemine vurgu yaparak, Almanya’da 8 bin 41 yerel şirket kurup yatırım yapan Türk iş insanlarının önemli bir istihdam kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye’nin son 20 yılda 260 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırım aldığını ve Almanya’nın bunda yüzde 8,5 payı olduğunu ifade etti.

Gümrük Birliği ve Yenilenmesi

Bakan Bolat, Türkiye’nin AB ile olan Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gerektiğini ve Almanya’nın bu konuda önemli bir rol oynayabileceğini dile getirdi. Gümrük Birliği’nin modernleştirilmesi ve hizmet sektörünün kapsamının genişletilmesi konularında iş birliği çağrısında bulundu.

Bakan Bolat’a LÖSEV Sertifikası Verildi

Konuşmasının ardından Bakan Bolat’a lösemiyle mücadele eden çocuklara destek veren Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) sertifikası verildi. Bakan Bolat, kızının lösemi hastalığını atlattığını ve bu sürecin zorluğunu dile getirerek, tüm hastalara acil şifalar diledi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli