İşitme Cihazında Devrim: Küpe Şeklindeki Yeni Ürün!

Sıradaki içerik:

İşitme Cihazında Devrim: Küpe Şeklindeki Yeni Ürün!

İstanbul Bahçelievler’de Depreme Dayanıksız Bina Skandalı

81 okunma — 22 Şubat 2024 20:11
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65d780425d6fe

Hak Sahipleri Belediyeye Başvurdu

İstanbul Bahçelievler’de bulunan eski ve depreme dayanıksız binalarla ilgili şüpheler ortaya çıktı. 2019 yılında bir firma ile anlaşan hak sahipleri, yapıyı incelemek amacıyla belediyeye başvurdu.

Depreme Dayanıksızlık Tespit Edildi

Yapıdan alınan karot örneği incelendiğinde, binanın depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı. Yapılan incelemede, projede belirtilen demir sayısından daha az demir kullanıldığı tespit edilince yetkililer inşaatı durdurma kararı aldı.

Pala İnşaat ve İlkseç Vakfı İlişkisi

İnşaatı yapan Pala İnşaat’ın İsmailağa Cemaati’ne bağlı İlkseç Vakfı için yurtlar ve ‘külliye’ inşa ettiği ortaya çıktı. Şirket sahibi Fatih Pala, yurtların kendilerine ait arazilere yapıldığını belirterek, yurtların ihtiyaç sahiplerine hizmet verdiğini söyledi.

Kaçak Yurt Sorularına Cevap Verilmedi

SÖZCÜ’nün sorularını cevaplayan Fatih Pala, yurtlar hakkında detaylı bilgi veremeyeceğini belirtti. İnternet sitesinden yurtlarla ilgili bilgilerin silindiği de ortaya çıktı.

Tarikat Şeyhleri ve Bahçelievler Belediye Başkanı

Pala İnşaat’ın 2014’te açtığı kentsel dönüşüm ofisinin açılışına, İsmailağa Cemaati’nden hocalar, müritler ve dönemin AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da katıldı.

Protokol İmzalandı

İlkseç Vakfı’nın yurt inşaatı için Bahçelievler Müftülüğü ve tarikat lideri Ali Uzunlar arasında imzalanan protokol, sosyal medyada duyuruldu. Fatih Yayla, protokolün imzalandığı anı paylaşarak hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli