SAP Türkiye ve iş ortakları, Türkiye’nin teknolojideki dinamizmini ve gelecek vizyonunu masaya yatırdı

Sıradaki içerik:

SAP Türkiye ve iş ortakları, Türkiye’nin teknolojideki dinamizmini ve gelecek vizyonunu masaya yatırdı

Doğu Anadolu’da Bir Okul Güneş Enerjisiyle Aydınlanıyor

26 okunma — 06 Mayıs 2024 20:19
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 663911178c0a6

Yenilenebilir Enerjiyle Aydınlanan Okul

Doğu Anadolu’da bir okul, 2012 yılında başvurdukları “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanılması Programı” kapsamında, çatısına güneş panelleri kurarak elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefledi. Proje kabul edilince, devlet desteğiyle 240 güneş paneli okulun çatısına yerleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Doğa Dostu Okul

Bu çalışma, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlar arasında uygulanan ilk projelerden biri oldu. 10 yılda 700 bin lira tasarruf sağlayan okul, öğrencilere Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) konusunda uygulamalı eğitim imkanı da sundu. Projenin bütçesi 145 bin lira olup, finansmanın büyük bir kısmı DAKA tarafından karşılandı.

Güneş Enerjisi Santrali Laboratuvarı

Okul içinde kurulan laboratuvar sayesinde öğrencilere GES alanında uygulamalı eğitim verilmekte. Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan Şefi Asef Ziyanak, laboratuvarın öğrencilerin pratik becerilerini geliştirdiğini belirtti. Öğrenciler, güneş enerjisini elektriğe dönüştürme konusunda eğitim alırken, arızaları giderme yeteneklerini de kazanıyorlar.

Öğrenci Yorumları

Öğrenciler, GES laboratuvarının kendilerine sağladığı uygulamalı eğitimden oldukça memnun. Yusuf Çelikhan, laboratuvar sayesinde güneş enerjisi konusunu daha iyi anladıklarını ifade ederken, Hamza Erte ise aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimin gelecekte Güneş Enerjisi Santralleri’nde çalışmalarına büyük katkı sağlayacağını belirtti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli