Erdoğan’dan Yapay Zeka Uyarısı: “Gereksizleşenlerin Sayısı Artıyor”

Sıradaki içerik:

Erdoğan’dan Yapay Zeka Uyarısı: “Gereksizleşenlerin Sayısı Artıyor”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Enflasyon Açıklaması

24 okunma — 05 Mayıs 2024 20:22
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6637c0464ef9b

Cevdet Yılmaz’ın Enflasyon Tahmini

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonda 20 puanlık bir düşüş öngördüğünü açıkladı. Yılmaz, yaz aylarında enflasyonda ivme kaybı yaşanacağını belirterek, “Yıllık bazda rakamların zirve yapacağı ay, mayıs enflasyonu” dedi. Sonraki dört ayda hızlı bir düşüş beklendiğini ifade etti.

2026 Yılına İlişkin İlerisi Tahminleri

Yılmaz, enflasyonun gelecek yıl daha da düşeceğini ve 2026 yılında tek haneli rakamlara ulaşılacağını iddia etti. Finansal göstergelerde Türkiye’nin iyileşme sürecinde olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu durumun halk tarafından ne zaman hissedileceği sorusuna, “Yaz döneminden sonra bunu daha fazla görmüş olacağız” yanıtını verdi.

Tasarruf Tedbirleri

Yılmaz, enflasyonla mücadelenin toplumun tamamını kapsayan bir süreç olduğunu belirterek, “Gereksiz harcamalardan, ihtiyaç duymadığımız tüketimden kaçınmamız gerekiyor” dedi. Artan tasarrufların ülkenin geleceğini güçlendirecek alanlara yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, kamuda yapılan harcamaların verimliliğinin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, araçlardan kamu binalarının kullanımına kadar her detayı değerlendirdiklerini ve tasarruf tedbirleri konusunda kamuya açık bir çalışma başlattıklarını belirtti. Yılmaz, “En büyük tasarruf verimlilik. Harcama azaltmanın yanı sıra hangi alanda harcamamız varsa, bunu nasıl verimli hale getiririz diye bakıyoruz” şeklinde konuştu.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli