2022 Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar?

Sıradaki içerik:

2022 Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar?

Hemşire Maaşları 2022

508 okunma — 05 Mart 2022 18:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

hemsire-maaslari-2022

İnsanları hastalıkları konusunda bilgilendiren, doktorlara yardımcı olan ve insan hayatına dokunan hemşirelik mesleği; günümüzün en gözde mesleklerinden birisidir. Hemşire olmak için elbette belli başlı nitelikler ve özellikler gerekmektedir. Biz de bu yazımızda “Hemşire ne yapar?” “Hemşire nasıl olunur?” ve “Hemşire maaşları ne kadardır?” sorularını cevaplayacağız.

Hemşire Ne Yapar?

Hemşire, çeşitli hastalıklara sahip olan kişilerin bakımından sorumlu olan kişidir. Hemşireler genellikle hastanelerde, sağlık ocaklarında, özel kliniklerde, okullarda ve zaman zaman da evlerde görev yapar. Hemşirenin görev ve sorumlulukları arasında hasta bakım gereksinimlerini değerlendirip planlamak, hastaları tetkikler için hazırlamak, operasyon öncesi ve sonrası hastayla ilgilenmek, ilaç ve serum uygulamak, hastaların kan örneklerini işlemek, aşı yapmak, anında müdahale gerektiren acil durumlarda bakım sağlamak gibi görevler yer almaktadır.

Hemşire Nasıl Olunur?

Hemşire olmak için gereken şey üniversitelerin Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden mezun olmaktır. Üniversite eğitiminin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olan kişiler yardımcı hemşire olarak görev yapabilirler. Bu mesleği yapmak istedikleri takdirde üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren Sağlık Meslek Yüksekokullarında bulunan Hemşirelik bölümüne gidebilirler hatta dikey geçiş ile Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden eğitimlerine devam edebilirler. Kamu Kuruluşlarında çalışmak isteyen hemşire adayları KPSS’ye girmek zorundadır. Bunun yanında hemşirelik mesleğinin hastalarla iç içe olmayı gerektirmesi sebebiyle bir hemşirenin panik atak gibi sorunlarının olmaması, kan görmeye dayanabilmesi, problem çözme yetisine ve hastalara karşı şefkat, sevgi ve hoşgörü ile yaklaşabilmesi gerekmektedir. Bir hemşirenin tek görevinin hastalarla ilgilenmek olmadığı, hemşirelerin hastane personelleri arasındaki iletişimden de sorumlu olduğunu düşünürsek bir hemşirenin detaylara dikkat etmesi, iyi sosyal becerilere sahip olması, problem çözme yetisine sahip olması ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmesi şarttır.

Hemşire Maaşı Ne Kadardır?

Memura, emekliye ve asgari ücrete gelen maaşlardan sonra hemşireler ve hemşirelik mesleğini düşünen kişiler tarafından en fazla sorulan sorulardan birisi de “Hemşire maaşı ne kadardır?” sorusu oldu. Memur maaşlarına gelen yüzde 30 zamdan sonra yaklaşık 6000 TL civarında olan hemşire maaşı ortalama 8000 TL civarına çıktı.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli