Pubg Mobile Hile Nasıl İndirilir Android

Sıradaki içerik:

Pubg Mobile Hile Nasıl İndirilir Android

2022 Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar?

566 okunma — 05 Mart 2022 10:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

2022-sozlesmeli-er-maaslari-ne-kadar

2016 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine alınan sözleşmeli erler rütbesiz olarak görev yapan erlerin belirli bir sözleşme yapılarak görev yapmasıdır. Orduda 2016 yılından itibaren profesyonelleşme hareketleri sonrası sözleşmeli er ve uzman çavuş personel sayısında hayli artış gözükmektedir. Rütbesiz askerlik sürelerinin kısaltılması sonucu askere ihtiyaç duyulması sebebiyle kritik bölgelerde görev yapmaları için sözleşmeli er alımına karar verilmiştir. Sözleşmeli erler 3 ile 5 yıl aralığında sözleşme yaparlar ve sözleşme süreleri sonrası ihtiyaç devam etmesi ve kendilerinin de istemesi halinde sözleşme süreleri uzatılabilir. Sözleşmeli er maaşları ne kadar olur sorusunun cevabı maalesef net bir rakam söylemek mümkün değil. Personelin görev yaptığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. 2022 yılında yüzde 30 oranında zam yapılması sonrasında sözleşmeli er maaşları en düşük 5800 TL olarak belirlenmiştir. Bu maaşa ek olarak personelin görev yaptığı yer ve görevine göre artış göstermektedir.

Sözleşmeli Er Olmak İçin Ne Yapılır?

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı sözleşmeli er olabilmek için öncelikle adayların en az orta öğretim mezunu olmaları gerekmektedir. 28 yaşından gün almamış olmak ve herhangi bir sağlık sorunu olmadığını gösteren sağlık kurulu raporu almanız gerekmektedir. Ön mülakat ve spor aşamalarını geçtiğiniz durumda adli sicil kaydı taramanız yapıldıktan sonra gerekli tüm şartları taşımanız halinde sözleşmeli er olarak görev yapabilirsiniz. Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri ve Jandarma Kuvvetlerinde görev yapan Sözleşmeli er maaşları ne kadar olur diye merak edenler için bu rakam çıplak olarak 2022 yılı ocak ve temmuz ayları arasında 5800 TL olarak belirlenmiştir. Bu rakamın üstüne görev yeriniz, görev statünüz ve alacağınız uzmanlık sertifikaları ile değişiklikler gösterebilir. Örnek verecek olursak komando olarak görev yaparsanız 1000TL,Doğu görev tazminatı olarak 3000TL, dalgıç ve Kurbağaadam sertifikasına sahip olanlar 1000TL ve bekâr aile yardımı 580 TL olarak ilave ücret alma şansı bulunmaktadır.

Sözleşmeli Er Olmak İçin Yazılı Sınav Yapılıyor Mu?

Sözleşmeli er olabilmek için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan bir yazılı sınav bulunmamaktadır. Sözleşmeli er olabilmek için aranan şartlar arasında spor sınavı bulunmaktadır. Fiziki yeterlilik testi de denen bu sınavda adaylar 400 metre koşu, şınav ve mekik konusunda belirlenen en alt sınırları geçmeleri gerekmektedir. Fiziki yeterlilik test sonuçları hemen size bildirilir ve başarılı olan adaylar için süreç devam etmektedir. Başarısız olan adaylar isterlerse itiraz hakkına sahiptirler. Nihai karar verilebilmesi için adaylar tekrar fiziki yeterlilik testine alınırlar ver son karar verilir. Fiziki yeterlilik testinden başarılı olan adaylar mülakata alınırlar. Mülakatta adayların ses tonu, heyecan durumu, kendine güven ve duygularını kontrol etme gibi özellikler kontrol edilir. Mülakattan da başarılı olunması halinde tam teşekküllü bir devlet hastanesinden adayların sağlık kurulu raporu alması istenecektir.

Suriye’de Görev Yapan Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar?

Son yıllarda birçok terör saldırısı ve iç savaş yaşanmasından dolayı ülkemiz için çok önemli nokta olan Suriye’de binlerce askeri personelimiz görev yapmaktadır. Suriye Ohal bölgesi olması ve terör tazminatı olmasından dolayı burada görev yapan sözleşmeli erler yaklaşık olarak 14000 TLdir.

Deniz Kuvvetlerinde Görev Yapan Sözleşmeli Er Maaşları Ne Kadar?

Deniz kuvvetlerinde görev yapan sözleşmeli erler eğer gemide görev yapıyorlarsa Suriye farkı alırlar ve maaş olarak 13800 TL ücret alırlar. Fakat gemilerde görev yapmak büyük şanstır. Sözleşmeli er maaşları ne kadar olur merak ediyorsanız yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

Sözleşmeli Er Olanlar Uzman Çavuş Olabilirler Mi?

Sözleşmeli er olanların ilk sözleşme süreleri maksimum süre olarak 7 yıl olarak belirlenmiştir. 7 yılsonunda sözleşme süresi dolduğunda dilenir ise yeni bir sözleşme yapılabilir. Bu sözleşme süresi 3,5 ve 7 yıl olarak belirlenebilir. Ayrıca özel sertifikaya sahip olan sözleşmeli erler ihtiyaç olması halinde uzman çavuşluğa geçiş yapma hakkına sahiptirler. Özellikle balıkadam, kurbağaadam ve dalgıçlık sertifikası olanların sözleşmeli er statüsünden uzman çavuş statüsüne geçebilirler. Ayrıca keskin nişancı ve komando olarak görev yapan sözleşmeli erler uzman çavuş ya da astsubay alımlarında kendilerine öncelik verilme durumları bulunduğu ve ihtiyaç halinde değerlendirilecek adayların önüne geçebilecekleri unutulmamalıdır.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli