2022 Hostes Maaşları Ne Kadar?

Sıradaki içerik:

2022 Hostes Maaşları Ne Kadar?

Eczacı Nasıl Olunur, Eczane Açmak Ne Kadar Kazandırır?

469 okunma — 02 Mart 2022 18:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

eczaci-nasil-olunur-eczane-acmak-ne-kadar-kazandirir

Eczacılık, pek çok kişinin sahip olmak isteyeceği saygın bir meslektir. Kazançları ve meslek statüleri oldukça iyi olan eczacılar son derece yüksek maaşlar almaktadır. Günümüzde ortalama bir eczacının maaşı 12.000 TL civarındadır. Kamuda ve özel sektörde maaş imkanları oldukça iyidir ve güzel paralar kazanabilirler.

Eczacı Olmak İçin Ne Gerekir?

Eczacı olabilmek için üniversitelerin 5 yıllık eğitim veren eczacılık bölümünü bitirmeniz gerekir.

Eczacılık Bitiren Ne İş Yapar?

Eczacılık bitirenler, eczacılıkta uzmanlık sınavı olan EUS’a girdikten sonra kendi eczanelerini açabilirler, ayrıca eczanelerde eczacı olarak da çalışabilmektedir.

Eczacılar Ne Kadar Kazanır?

Eczacıların aylık gelirleri topluma göre oldukça yüksektir. Bir eczacı eğer kendi eczanesine sahipse 30-40 bin TL civarı bir gelir elde edebilir, tabi burada işin içine ticaret de giriyor, bu nedenle yüksek kazançlar elde etmek kısmen mümkün hale gelebiliyor. Eğer sermayeniz yüksekse, eczacılıkta kazanacağınız paranın sınırı yoktur desek yeridir.  Fakat maaşlı olarak çalışırsanız, çalıştığınız yere göre 10-20 bin TL arası maaş alırsınız.

Eczacılar Gelirlerini Nasıl Yükseltebilir?

Bir eczacı olarak daha fazla para kazanmanın yolu dil bilmekten geçiyor olabilir. Eğer Arapça, Rusça veya İngilizce gibi dilleri biliyorsanız Antalya’da çok para kazanabilirsiniz. İyi bir eczacı ciddi anlamda yüksek gelir elde edebilir bu sayede. Bu dillerden herhangi birini bilmenin maaşa etkisi 5 bin liradan daha fazla olabilmektedir.

Kendi Eczanemi Açabilir miyim?

Evet eğer eczacıysanız açabilirsiniz. Eczacı değilseniz, eczaneye bir mesul ve sahip atamak kaydıyla sizlerde kendi eczanenizi açabilirsiniz. Kendi eczanenizi açtığınız takdirde elbette çok daha yüksek gelirler elde edebilir hale gelirsiniz. Eczane sahiplerinin aylık gelirleri 30-40 bin TL civarındadır, yani kendi eczanesini açan kişiler bu kadar para kazanmaktadır, tabi bu miktar, koyduğunuz sermayeden tutun da nerede eczane açtığınıza bağlı olarak çok değişken faktörlere tabiidir.

Eczane Açmak İçin Kredi Kullanılabilir mi?

Eczane açmak için kredi kullanabilirsiniz, bu konuda kredi imkânı sağlayan bankalar mevcuttur, tabi maaşınıza göre kredi imkânı değişmektedir. Genellikle 12 bin lira maaş alan bir eczacı 200-300 bin TL civarında kredi çekebilmektedir.

Eczane Açmak İçin Ne Kadar Sermaye Lazım?

Yaklaşık olarak 200 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen sermayelere ihtiyaç vardır. Tabi ki eczanede kaç kişi çalıştırdığınıza bağlı olarak da gerekli sermaye değişmektedir.

Eczanelerin Kar Marjı Ne Kadar?

Eczanelerin kâr marjı yüzde 5 ila yüzde 90 arasındadır. Evet bu kadar değişken bir kâr marjı vardır. Bazı ilaçlar çok mühim olmadığından kâr marjı yüksektir, 1 liraya alınan ürünler 10 liraya satılabilmektedir, bazı ilaçlar ise çok mühimdir, örneğin kanser ilaçları, otoimmün ilaçlar diğer hastalıkların ilaçları vs. bu ilaçlarda kar marjları yüzde 5’e kadar düşebiliyor.

Eczacı Olmak ve Eczane Açmak Mantıklı Mı?

Evet, eczane açmak, eczacı olmak mantıklıdır. Tabi nasıl bir iş beklediğinize göre de bu durum değişir. Eğer eczacı olarak ciddi bir gelir bekliyorsanız bunu ancak kendi eczanenizi açarak sağlayabilirsiniz, çünkü eczacıların aylık gelirleri 10-15 bin TL arasında ancak vardır. Kendi işinizi kurarsanız bu bağlamda çok daha yüksek gelirler elde edebilirsiniz.

Tabi ki, eczacılığı parası için okumayan sadece eczacı olmayı sevdiği için bu mesleği icra etmek için okuyan kişiler de var elbet. İşte bu kişilere diyecek bir şey yok, zira kendi sevdiği alanla ilgilenmeyi her ne pahasına olursa olsun seven ve isteyen birisi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli