Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan Enerji Diplomasisi İle Türkmen Gazını Taşımayı Planlıyor

Sıradaki içerik:

Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan Enerji Diplomasisi İle Türkmen Gazını Taşımayı Planlıyor

8 Saatlik Zaman Kısıtlamalı Beslenme Programı ve Kardiyovasküler Hastalık İlişkisi

55 okunma — 20 Mart 2024 21:09
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65fb264983668

Çalışmaya Göre Risk Yüzde 91 Daha Yüksek

Şangay Jiao Tong Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bilim insanları tarafından yapılan analiz araştırmasına göre, 20 binden fazla yetişkin üzerinde gerçekleştirilen çalışmada, 8 saatlik zaman kısıtlamalı beslenme programını takip edenlerin kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüzde 91 daha yüksek olduğu belirtildi.

Araştırma Detayları

Araştırma, Amerikan Kalp Derneği tarafından düzenlenen Epidemiyoloji ve Önleme Konferansı’nda 18 Mart’ta sunuldu. Ancak, yapılan açıklamada, bilimsel araştırmanın henüz hakem onayından geçerek tıp dergisinde yayınlanmadığı vurgulandı.

İlişkili Bulunan Riskler

8 saatten az bir sürede tüm yiyeceklerini yiyen bireylerde kardiyovasküler hastalıktan ölüm riskinin yüksek olduğu belirtilirken, kalp hastalığı veya kanserle mücadele eden kişilerde de kardiyovasküler ölüm riskinin arttığı görüldü. Mevcut kardiyovasküler hastalığı olan bireyler arasında, günde 8 saatten az olmamak kaydıyla 10 saatten az yemek yemenin de kalp hastalığı veya felç nedeniyle ölüm riskinin yüzde 66 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Popülerlik ve Kısa Vadeli Etkiler

Araştırmanın bir diğer dikkat çekici noktası, 8 saatlik zaman kısıtlamalı beslenme programının kısa vadeli faydaları nedeniyle popüler olmasına rağmen, kardiyovasküler hastalıktan ölüm olasılığını artırdığıdır. Profesör Victor Wenze Zhong, araştırma sonuçlarıyla ilgili olarak, bu tür diyetlerin daha uzun yaşamla ilişkili olmadığını açıkça gösterdiğini ifade etti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli