Bilgisayar Oyunu Nasıl Yapılır? Oyun Yapma Programları

Sıradaki içerik:

Bilgisayar Oyunu Nasıl Yapılır? Oyun Yapma Programları

2022 Yedek Astsubay(Astçavuş) Maaşı Ne Kadar?

1576 okunma — 27 Şubat 2022 10:00
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

2022-yedek-astsubay-maasi-ne-kadar

Zorunlu askerlik görevini yerine getirecek olan kişiler başvurularını yaparlarken farklı görevler için başvurularda bulunabilirler. Üniversite eğitimi almayan bireyler askerliklerini er ve erbaş olarak yapacaklardır. Ancak üniversite eğitimi alan kişilerin askerlik sürecinde subay olarak görev yapması mümkün olur. Üniversitede lisans ya da ön lisans eğitimi almalarına göre farklılıklar ortaya çıkacaktır.

Üniversitelerin dört yıllık bölümlerinden mezun olan kişiler için yedek subaylık seçeneği bulunur. Üniversitelerin iki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olan kişiler için ise yedek astsubay seçeneği yer almaktadır. Eğer adaylar başvurularını yapıp seçilirlerse eğitimlerin sonrasında 10 ay boyunca yedek astsubay olacaklar ve yedek astsubay maaşı alacaklardır.

Yedek Astsubay Nasıl Olunur?

Yedek astsubay olabilmek için ilk olarak meslek yüksek okullarından mezun olunması gerekir. Üniversitelerin 2 yıllık meslek yüksek okulu bölümlerinden mezun olan kişiler tecillerini bozdurarak askerlik için başvuruda bulunurlar. Kendilerine en yakın askerlik şubesine giden kişiler başvurularını yaparken yedek astsubay olmak istiyorum seçeneğini seçerek başvurularını yaparlar.

Devletimizin sürekli olarak yedek astsubay ihtiyacı olsa da tüm başvuruların olumlu sonuçlanması söz konusu değildir. Yapılan başvurulardan daha az sayıda alım yapılacaksa bazı bireyler elenir. Benzer bir biçimde daha yüksek sayıda alım yapılıyorsa yedek astsubay olmak istemiyorum seçeneğini tercih eden kişiler arasından da alımlar yapılır. Bu kişiler de yedek astsubay maaşı alarak askerliklerini geçirirler.

Yedek Astsubay Olmak İsteyenlerde Hangi Özellikler Bulunmalı?

Askerlik sürecini yedek astsubay olarak geçirmeyi planlayan kişilerin belli başlı özelliklere sahip olması şarttır. Fiziksel olarak uygunluk en önemli şart olarak gösterilebilir. 2 ay boyunca yoğun bir eğitimden geçecek olan askerler sonrasında erlerin eğitiminde de yoğun bir efor sarf ederler. Vücut yapıları buna uygun değilse yedek astsubay olunması doğru bir tercih olmaz.

Emir komuta zincirine özen gösteren ve saygı duyan kişilerin bu mesleği tercih etmesi gerekmektedir. Üstlerinden emir almaya alışmakta zorlanan ya da bundan hoşnut olmayan kişiler yedek astsubay olamazlar. Yedek astsubay maaşı oldukça iyi düzeydedir. Birçok birey işlerinden ayrılarak askere gider ve alacakları maaşlar ile maddi açıdan bir kayıp yaşamamış olunur.

Yedek Astsubayın Görevleri Nelerdir?

Yedek astsubayların görevleri kendi içerisinde çeşitlendirilebilir. Bulunulan konuma göre görevler değişiklik gösterecektir. Ancak yedek astsubayların yegâne görevi erleri eğitmek olur. Erler ile subaylar arasında bulunulan bir konumdur. Bu konumdaki kişiler iki grup arasında bir köprü görevi görürler. İletilmesi gereken düşünceleri ya da emirleri aktaran kişiler olacaklardır.

Taşıtlarda bulunan nişancılar da astsubaylar arasından seçilmektedir. Özel askeri araçlarda hareket halindeyken yaşanan tehlikeler ve ortaya çıkan çatışma durumlarında yedek astsubaylar nişancı olarak görev alabilirler. Böyle bir durum söz konusu olduğunda yedek astsubay maaşı da artacaktır. Çünkü yapılan operasyonlara özel olarak ödemeler gerçekleşir.

Yedek Astsubay Maaşı Ne Kadar?

Hali hazırda çalışan kişiler askere gittiklerinde çalışmadıklarında bir para kaybı yaşarlar. Ancak askerliğini yedek astsubay olarak yapan kişiler bu problem ile karşılaşmayacaklardır. Birçok kişi sivil hayatında kazandığından daha yüksek bir ücret almaktadır.

2022 senesinde ortalama yedek astsubay maaşı 7500 TL seviyesindedir. Maaşlar bulunulan bölgeye göre ciddi değişiklikler gösterir. Terör bölgesinde görev alan ve düzenli olarak operasyonlara katılan bireylerin aylık gelirleri 12.000 TL seviyesini aşabilmektedir. Bazı özel bölgelerde görev alan yedek astsubaylar yedek subaylardan daha yüksek ücret alabilirler. Ancak alınan ücretin karşılığında çok daha büyük sorumluluklar üzerlerine yüklenir ve canlarını tehlikeye atarak görevlerini yerine getirirler.

Ayrıca 2022 Astsubay Maaşları konu başlıklı makalemizden Muvazzaf Astsubay Maaşlarını görebilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli