Yeni Keşfedilen Kara Delik, Yaklaşık 2 Bin Işık Yılı Uzaklıkta

Sıradaki içerik:

Yeni Keşfedilen Kara Delik, Yaklaşık 2 Bin Işık Yılı Uzaklıkta

Yunanistan Ekonomisi 2024’e Doğru Yeniden Yükselişte

16 okunma — 18 Nisan 2024 20:06
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 66215323a3c21

Yunanistan’ın Ekonomik Durumu

Yunanistan, yıllarca süren kemer sıkma politikaları ve zorluklarla boğuştuğu bir dönemin ardından toparlanma sürecine girmiş durumda. 2024 yılı, toparlanmanın tam anlamıyla gerçekleşebileceği yıl olarak öngörülüyor. Bu yıl Yunanistan ekonomisinin yüzde 3 büyüyerek 2009’daki kriz öncesi seviyelere yaklaşması bekleniyor.

Yatırımlar ve İyileşme

2022’de 7.5 milyar Euro doğrudan yabancı yatırım alan Yunanistan, 2023 yılında yatırım yapılabilir kredi notunu geri aldı. Ülke, bankacılık sistemini güçlendirerek borçlanma ihtiyaçlarını borç piyasalarından karşılama yoluna gitti. IMF’ye olan borcunu da planlanandan iki yıl önce ödemeyi başardı.

Ekonomik Eşitsizlik

Yunanistan’da ekonomik iyileşme, işsizlik oranının hala yüksek olması nedeniyle pek çok vatandaş için yeterli olmadı. Eurostat verilerine göre işsizlik oranı yüzde 10’un üzerinde seyrediyor. Ülkedeki işçiler, asgari ücret artışlarının yükselen maliyetleri karşılamaya yetmediğini belirterek protesto gösterileri düzenliyor.

İşçi Sendikalarının Tepkisi

GSEE sendikası, Yunanistan’da aylık asgari brüt ücretinin artırılmasına rağmen işçilerin geçim sıkıntısı çektiğini ve yetersiz olduğunu belirtiyor. İşçi sendikaları, yükselen fiyatlar karşısında daha adil ücretlendirme talebiyle genel grevler düzenliyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli