Apple, Çin’de WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Kaldırdı

Sıradaki içerik:

Apple, Çin’de WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Kaldırdı

Ticaret Bakanlığı, Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Fiyat Etiketi Denetimi Yaptı

23 okunma — 19 Nisan 2024 20:10
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6622a5760bd76

Ankara’da Denetimler

Ticaret Bakanlığı, Ankara’nın Çankaya ilçesinde, yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerinde fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi. Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan liderliğindeki ekip, lokantaların fiyat tarifelerini kontrol etti. Tan, denetimler sırasında giriş kapısında ve masalarda fiyatların net bir şekilde görünür olup olmadığını incelediklerini belirtti.

Bursa ve Kocaeli’de İncelemeler

Bursa ve Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri de lokanta ve kafelerde fiyat etiketi denetimlerinde bulundu. Bursa Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, AVM’lerdeki işletmelerde fiyat listelerinin nerede yer alması gerektiğine dikkat çekti. Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya ise tüketicinin haklarını korumanın temel amaçlarından biri olduğunu vurguladı.

Adana ve Diyarbakır’da Fiyat Etiketi Denetimi

Adana ve Diyarbakır’da da Ticaret İl Müdürlükleri, işletmelerde fiyat etiketi uygulamalarını denetledi. Hüseyin Gödelek ve Zafer Atik liderliğindeki ekipler, işletmelere girişlere fiyat listesi asılması konusunda bilgilendirme yaptı. Denetimlerin amacının tüketicinin mağdur olmasını engellemek olduğu belirtildi.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli