SMS İle Kredi Veren Bankalar

Sıradaki içerik:

SMS İle Kredi Veren Bankalar

Kredi Nasıl Çekilir?

365 okunma — 15 Aralık 2021 15:14
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Kredi çekmek birçok şey yapmanızı sağlayabilir fakat süreç oldukça meşakkatlidir. Hatalar çok pahalıya patlayabilir ve kredi başvurunuzun reddedilmesine yol açabilir. Eğer krediye ihtiyacınız varsa, ne beklediğinizi ve zaman içinde ne yapmak istediğinizi öğrenmelisiniz.

Ne Tür Bir Kredi Çekmek İstiyorsunuz?

İlk atacağınız adım çekeceğiniz kredi ile ne yapacağınızı belirlemektir. Çekeceğiniz kredinin türü, bu kredi ile ne yapmak istediğinize bağlıdır. Yaygın bazı kredi türleri şunlardır;

  • Araba almak için taşıt kredisi
  • Ev almak için mortgage kredisi
  • Herhangi bir ihtiyacı karşılamak için ihtiyaç kredisi
  • İş kurmak için ticari kredi
  • Eğitim amaçlı kredi

Bazı durumlarda yapacağınız pek bir şey yoktur aslında. Yapmayı arzu ettiğiniz iş için size yeterli parayı sağlayacak kimse yoktur. Amacınıza uygun olan krediyi belirlemek sizi büyük bir maliyetten de kurtaracaktır.

Nereden Kredi Çekeceğinizi Belirlemek

Öncelikle birçok bankayı gezmenizi öneririm. Tekrardan söylüyorum ki çekmek istediğiniz kredi için seçenekleriniz oldukça sınırlı olabilir. Mesela öğrenci kredisi çekmek istiyorsanız size tavsiyem uygun bankalar için öncellikle öğrenci işlerini ziyaret edin.

Bankalar ve kredi birlikleri kredi çekmek için son derece uygun kurumlardır. Birçok kurumu inceleyin maliyetleri ve faiz oranlarını birbiri ile karşılaştırın lütfen. Diğer borçlanma yöntemlerini de aklınızda bulundurmalısınız bu arada. Borç veren birçok kimseye de rastlayabileceğiniz internet siteleri de mevcuttur. Online olarak kredi çekmek saygı değer web sayfalarında işlem yaptığınız sürece güvenlidir.

Bazı insanlar kendi ailelerinden veya arkadaşlarından borç almayı tercih ediyor kredi çekmek yerine. Bu durum daha kolay olabilir ve maliyeti düşürüyor olabilir fakat başka problemlere de neden olabilir. Her şeyi yazıya dökmeniz burada önem arz etmektedir. Unutmayın ki para insanların arasını çok kolay bozabiliyor. Lütfen yüksek maliyetli kredilerden ve tefecilerden de sakının. Çünkü kendinizi içinden çıkılması imkansız bir durumda kolaylıkla bulabilirsiniz.

Kredi Notu

Kredi çekebilmek için bir kredi notuna ihtiyacınız olacaktır. Bu da demek oluyor ki kredi çekmek ve geri ödemek için belirli bir geçmişe sahip olmanız gerekebilir. Peki kredi notumuz çok düşük ise nasıl kredi çekebiliriz? Bu durumda bir yerlerden başlamanız gerekir ki bu da genellikle daha az miktarda kredi çekip daha fazla ödemek anlamına gelmektedir. Daha iyi bir kredi geçmişi oluşturduğunuz zaman, bankalar size daha iyi fırsatlar sunacaktır.

Kredi notunuzu ücretsiz olarak bankanızdan her yıl bir defa talep edebilirsiniz. Kredi geçmişinize uzunca bir göz atın kredi için başvurmadan önce. Gerçekten borcunu öde bileyecek birine benziyor musunuz?  Eğer cevap hayırsa zamanla iyi kredi fırsatlarını yakalayabilecek bir kredi geçmişi oluşturabilirsiniz. Kredi geçmişinizde birtakım hatalar varsa bunları düzelttirmeyi unutmayın çünkü bu durum kredi çekme şansınızı ciddi oranda etkileyecektir.

Kredi Çekmek

Kredilerin nasıl işlediğini anlamak için internette biraz araştırma yapabilirseniz. Nasıl ödeyeceğiniz konusunda bilgi sahibi olmalısınız aylık taksitler halinde mi yoksa vade sonunda hepsini birden mi ödeyeceksiniz? Faiz maliyeti nedir bu kredinin mesela? Kredi veren banka sizden geri ödemeyi nasıl istiyor? Neyin içine girdiğinizi lütfen kredi çekmeden önce mutlaka öğrenin.

Kredi çekmeden önce birtakım hesaplamalar yapmak her zaman iyi bir şeydir. Ne kadar ödeyeceğinizi ne kadar borçlanacağınızı daha iyi görürsünüz. Ayrıca bunu yapmak için yüzlerce online araç da bulunmaktadır.

Rahatça ödeyebileceğiniz bir kredi çeşidini seçmekte fayda var. Rahatça ödeyip diğer önemli şeyler için paranızı ayırabileceğiniz bir kredi almak çok önemli aslında. Gelirinizin ne kadarlık bir kısmını geri ödeme için kullanabileceğinizi iyi hesaplayın. Borç verenler bunu borç/gelir oranı olarak adlandırır ve genelde yüzde 30’un altında olmasını tercih eder.

Kredi İçin Başvurmak

Eğer size uygun kredi çeşidini seçip, tüm kredi veren kuruluşları gezip, kredi notunuzu kontrol edip de geri ödeme ile ilgili hesaplamalarınızı yaptıysanız artık kredi başvurusu için hazırsınız demektir. İşte bu nokta bir bankaya gidip de kredi için başvurabilirsiniz. Kısaca gidin banka memuruna kredi çekmek istediğinizi ve neden kredi çekmek istediğinizi söyleyin. Banka memuru size kredi sürecini ve ne kadar uzun olacağını anlatacaktır.

Kredi başvuru formunu doldururken kendiniz ve geliriniz ile ilgili birçok bilgi vermeniz gerekiyor. Örnek verecek olursak sizden kimlik fotokopinizi, vergi numaranızı, adres bilgilerinizi ve geliriniz hakkındaki bilgileri de isteyecekler.

Kredi Değerlendirme Süreci

Başvurunuzu yolladıktan sonra bankalar sizi potansiyel müşteri olarak kabul edecek ve kredi başvurunuzu değerlendirmeye alacaktır. Başvurunuzun değerlendirilmesi çok kısa ya da çok uzun sürebilir. Mortgage kredisi gibi bazı kredi türleri için yapılan başvuruların değerlendirilmesi diğer kredilere nazaran daha uzun sürmektedir. Mortgage kredileri daha riskli olduğu için daha çok belge ve bilgi gerektirirler. Kredi çekme konusunu daha kolay hale getirmek için her şeyi aylar öncesinden düzene sokabilirsiniz.

Kredi değerlendirme sürecinde bankalar kredi notunuza bakıp başvurunuzu değerlendireceklerdir. Sık sık sizi arayıp belgelerinizin doğruluğunu teyit etmek isteyebilirler ve bu genel olarak iyi bir şeydir. Bankanın detayları sorup sorgulamaya başlaması bankanın başvurunuzu ciddiye alması ve daha uygun fırsatları sunma şansının artması manasına gelmektedir.

Kredi Başvurusu Onaylanmaz İse

İlk denemenizde bir bankadan kredi alamayabilirsiniz. Bankalar kredi başvurunuzu neredeyse her sebepten dolayı reddedebilir fakat neden reddettiklerini de söylemelidirler. Birçok durumda ise kredi için başvuran kişilerin ya yeterli geliri yoktur ya da kredi notu düşüktür. Bu durumda başka bir çözüm yolu bulmak durumunda kalırsınız.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli