Kosgeb Hangi Alanlarda Kredi Veriyor?

Sıradaki içerik:

Kosgeb Hangi Alanlarda Kredi Veriyor?

Kredi Borcu Ne Zaman İcralık Olur?

418 okunma — 12 Ocak 2022 14:14
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

kredi borcu ne zaman icralik olur

Kredi kartları ve krediler bazen gereğinden fazla veya kişilerin gelirlerinin çok çok üstünde kullanılabiliyor. Bu sebeple azımsanamayacak sayıda çok kişi önce yasal takibe düşüyor ve takibin sonrasında bankalar icra işlemleri başlatıyor. Buda akıllara tek bir soru getiriyor. Kredi borcu ne zaman icralık olur? Eğer ödenmemiş kredi borcunuz varsa banka ilk olarak 90 gün yani 3 ay boyunca ödenmeyen kredi kartı ve kredi borçlarınız için dosyanızı avukata gönderiyor. Avukata giden dosyanız için artık yasal takip süreci başlatılmış oluyor. Bu süreç nasıl devam ediyor diyorsanız buyurun beraber inceleyelim.

İdari Takip Süreci Nedir?

Kredi borcu ne zaman icralık olur merak ediyorsanız bu yolda ilk işlem idari takip sürecidir. İdari takip süreci hakkınızda yasal işlemlere başvurmadan önce sizinle sık sık iletişime girdiği bir süreçtir. Genellikle idari takip 30 gün ile 60 gün arasında başlamış olur. İdari takip sürecine girdiğinizde hakkınızda hemen icra takibi yapılmaz. Bu süreç sizin ödeme yapabilmeniz için yapılandırma yapabileceğiniz yasal takipten hemen önceki süreçtir. İdari takip başlatıldıysa bu süreç sona ermeden mutlaka ödemenizi yapmanız gerekir yapmadığınız takdirde yasal takip başlatılmış olur ve banka artık alması gerekeni devletin eliyle yani hukuki yollardan almaya çalışarak dosyanızı şirket avukatına gönderecek ve böylece merkez bankasının kayıtlarında kara listeye alınmış olacaksınız.

İhtarname Ne Zaman Gönderilir?

Kredi borcu ne zaman icralık olur diye düşünüyorsanız öncelikle ihtarname nedir buyurun beraber inceleyelim. İhtarname; bir kimsenim hukuksal boyutu olan her bir olay için, muhatap olduğu tarafa sözleşme, kanunlar, gelenek ve görenek ile kazanmış olduğu hak ve isteklerinin yazılı olarak beyan edilmesine denir. Kişinin hak ve istekleri ile ilgili muhatap olunan tarafa haber verilmesi olarak bilinir. Eğer iki ay boyunca üst üste 2 taksiti ödemezseniz ikamet adresinize ihtarname gönderilir. Yasal takibin başlatılmasından önce ödeme için 30 gün müsaade eder. İhtarnamede özellikle belli edilir ki 30 gün içerisinde en az borcun asgari ödeme tutarı kadar ödeme yapılmaz ise kredi borcunuz muaccel olacağından, icra takibinin başlatılacağı bildirilir. Bu bir aylık süre içerisinde mutlaka asgari borcunuzu ödemeniz gerekir. Eğer ki ödeme yapma durumunuz yok ise, yasal takibe girmemek adına borcunuzu yapılandırın ve ilk ödemenizi eğer mümkün ise otuz gün içerisinde olması için bankaya isteğinizi bildirin. Eğer banka ile bu şekilde anlaşabilirseniz hem yasal takipten çıkarsınız hem de ilk taksit için otuz gün zaman kazanmış olursunuz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli