Adobe CC 2021 Crack

Sıradaki içerik:

Adobe CC 2021 Crack

İş Bankası Kredi Kartı Bloke Kaldırma

316 okunma — 09 Aralık 2021 10:49
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

İş Bankası Kredi Kartı Blokesi Nasıl Kaldırılır?

Kredi kartları bankaların, biz kullanıcılara sunduğu kolaylıklardan bir tanesidir. Nakit imkanınız olmadığında alışverişlerinizi ve harcamalarınızı kredi kartı ile ödeyebilir ve hatta taksitlerle bölebilirsiniz. Bankanız ile birlikte ödeme planlarını düzenleyebilir ve o ay kullandığınız miktar kadar ödeme yaparsınız. Ancak düzensiz ödemeler sonucunda kredi kartlarınız kullanıma kapatılabilir ve banka tarafından bloke koyulabilir. Bankalar tarafından kredi kartına bloke koyulması hususunda, bazı durumlarda toplam borcunuzu ödemeniz durumunda bile, toplam borcunuzu ödeseniz bile o kredi kartını bir daha kullanmanız pek mümkün olmayabilir. Bu yazımız da ise İş Bankası kredi kartı blokesi nasıl kaldırılır? Sorusuna cevap arayacağız.

Kredi Kartı Blokenizin Durumunu Öğrenin

Türkiye’de en çok kullanılan kredi kartlarından birisi de hiç kuşkusuz İş Bankası Maximum kredi kartıdır. İş Bankası tarafından Maximum kredi kartlarının borcu ödenmemesi durumunda bloke koyulabilir. Ancak ilk öncelikle banka tarafından kartınıza konulan blokenin geçici mi yoksa kalıcı mı olduğunu öğrenmek gerekir. Bu sorunun cevabına da ulaşmak için İş Bankası müşteri hizmetleri ile iletişime geçebilirsiniz.

Sürekli Asgari Borç Ödemek Sorun Çıkarır mı?

Art arda 3-4 ay boyunca kredi kartı borcunuzun tamamını değil de asgari tutarını ödemeniz durumunda da kredi kartınıza bloke koyulabilir. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de banka tarafından aylık, tarafınıza çıkarılan borç çizelgesinde sürekli toplam borcunuzun sabit kalıp sadece asgari tutarın ödenmesi bankanın politikalarına aykırı bir durumdur. Ve 2-3 ayda bir olsa da toplam borcun ödenmesi sorun çıkmasına engel olabilir.

Kredi Kartı Blokesini Kaldırmak İçin Ne Yapmam Gerekiyor?

Aylardır sadece asgari tutarın ödenmesi durumunda koyulan blokeyi borcunuzun faizini ve tamamını ödemeniz durumunda bankanız tarafından koyulan blokeyi kaldırabilirsiniz. Borcunuzu ödediğiniz saatten itibaren 24 saat sonra kredi kartınızı tekrardan kullanabilirsiniz. Diğer nedenlerden bir tanesi de aylardır borcunuzu hiç ödemediyseniz kartınız ve borcunuz banka tarafından takibe alınır ve bloke koyulur. Bu durumda borcunuzu ödemeden önce bankanız ile iletişime geçip koyulan borç blokesinin asgari tutarın ödenmesi durumunda mı yoksa borcun tamamının ödenmesi durumunda mı kaldırılacağını sorabilirsiniz. Aldığınız cevaba göre sizden ödenmesi istenilen miktarı ödeyip 24 saat sonra kredi kartınızı tekrardan kullanabilirsiniz.

Ancak bankaların koyduğu bazı blokeleri borcunuzu ödeseniz bile kaldırmanın pek mümkün olmayabilir. Geçmiş dönemde ki kredi puanlarınız nedeniyle Maximum kredi kartınızın borcunu geciktiğinizde kaldırılamaz blokeler koyulabilir. Bu kaldırılamaz blokenin en büyük nedenlerinden birisi kredi sicil ve puanınızın kötü olmasıdır. Bu durumda banka kredi kartınıza bir bloke koyar ve takibe alır, borcunuzun faizini ve tamamını ödedikten sonra kredi kartını kapatır. İlerleyen belli bir süre içerisinde aynı bankadan ikinci bir kredi kartı talep edemezsiniz. Ancak kredi puanınızı arttırmanız durumunda bankalar tekrardan sizinle çalışmak isteyebilir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli