BIST 100 Endeksi Açılışta Yükseldi

Sıradaki içerik:

BIST 100 Endeksi Açılışta Yükseldi

Çin Bilim Akademisi, Doku Onarımı İçin Yeni Bir İmplant Geliştirdi

41 okunma — 02 Nisan 2024 21:08
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 660c49a1cff10

Çin Bilim Akademisi’nin Yenilikçi Çalışması

Çin Bilim Akademisi araştırmacıları, doku onarımı sürecini iyileştirmek amacıyla nöral kök hücreleri ve inorganik materyalleri bir araya getirerek üç boyutlu yazıcıda yaklaşık 1 santimetre boyunda bir implant geliştirdi.

İncelenen Yapının Özellikleri

Bu implant, hidrojel içerisine lityum, kalsiyum ve silikon iyonlarını ekleyerek sinir ağındaki dallanmaları artırmayı hedefliyor. Hidrojel, vücut sıcaklığında eriyerek biyomateryaller ve nöral kök hücreleri bırakıyor.

Olumlu Sonuçlar

Araştırmacılar, implantı omurilik yaralanması sonucu felç kalmış fareler üzerinde test etti. Sonuçlar, sinir hücrelerinin yardımıyla omurilikteki lezyon boşluğunun azaldığını ve farelerin 8 hafta içinde arka bacak hareketini geri kazandığını gösterdi. Ayrıca, kafatası yaralanması ve kas yırtığı olan farelerde yapılan incelemelerde, implantın kemik ve kas onarımını hızlandırdığı belirlendi.

Yeni Bakış Açısı

Bilim insanları, inorganik biyomateryaller ve nöral kök hücrelerin doku onarımı çalışmalarına yeni bir perspektif getireceğini belirtti. Bu çalışmanın sonuçları, “National Science Review” dergisinde yayımlandı.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli