Bitget 5 Milyon Dolarlık Turnuva Düzenliyor

Sıradaki içerik:

Bitget 5 Milyon Dolarlık Turnuva Düzenliyor

Uzmanlar, Sosyal Medya Kullanımı ile Elektronik Sigara ve Sigara Kullanımı Arasındaki İlişkiyi İnceledi

58 okunma — 17 Mayıs 2024 21:23
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6647a0bbb4642

Gençler Arasında Yapılan Araştırma

İngiltere’deki uzmanlar, sosyal medya kullanımı ile gençler arasında görülen elektronik sigara ve sigara kullanımı arasındaki bağlantıyı inceledi. 10 ila 25 yaş aralığındaki 10.808 gencin verilerinin analiz edildiği çalışma, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Sosyal Medya Kullanımı ile Sigara ve Elektronik Sigara Arasındaki İlişki

Çalışma sonuçlarına göre, sosyal medyayı günde yedi saatten fazla kullanan gençlerin elektronik sigara kullanma olasılığı, kullanmayanlara göre neredeyse dört kat, sigara içme olasılığı ise sekiz kat daha fazla. Sosyal medyayı günde bir ila üç saat kullanan gençler arasında elektronik sigara kullanımı yüzde 2,4 iken, bu oran günde yedi saatten fazla kullananlarda yüzde 4’e yükseldi.

Sosyal Medyanın Etkisi

Araştırmacılar, sosyal medyanın sigara ve elektronik sigara kullanımını teşvik ettiğine dair kanıtlar buldu. Özellikle e-sigara şirketlerinin sosyal medyayı pazarlama için kullandığı vurgulandı. Bilim insanları, sosyal medyanın tütün endüstrisi tarafından desteklenen reklamlar ve etkileyiciler aracılığıyla gençleri bu alışkanlıklara yönlendirebileceğine dikkat çekti.

Çocukların E-sigara Pazarlamasına Maruziyeti

Diğer bir araştırma, çocukların elektronik sigara pazarlamasına maruz kalma oranının arttığını ve gençlerin meyve ve tatlı aromalı e-sigaraları tercih ettiğini gösterdi. Action on Smoking and Health’in (Ash) yıllık anket sonuçlarına göre, çocukların e-sigara kullanımı tarihsel olarak en yüksek seviyede seyretmektedir.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli