Akbank Altın Hesabı Özellikleri 2020

Sıradaki içerik:

Akbank Altın Hesabı Özellikleri 2020

PTT Yeni Kart Başvurusu

287 okunma — 10 Aralık 2021 14:59
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

Kredi Kartı günümüzün vazgeçilmezleri arasında yerini korumaktadır. Hala binlerce kişi bankalara yeni kredi kartı başvurusu yaparak kredi kartı kullanmanın popülerliğini korumaktadır. Bu ihtiyacı farkeden PTT önceki yıllarda Bonus Kredi Kartını kullanıcılarına vermekteydi. 2018 yılından itibaren ise yeni kredi kartı tahsis etmeyi durdurdu. Teknolojinin geliştiği günümüz şartlarına uyum sağlayan PTT, müşterilerine kendi ürünü olan PTT Kart’ı tahsis etmeye başladı. PTT Kart posta çeki hesap sahiplerine kolaylık sağlamak amacıyla tasarlanmış ve posta çeki hesabındaki bakiyelerini kullanmayı sağlayan bir ödeme aracıdır. PTT Kart alışveriş, para çekimi, fatura ödemeleri, internet üzerinden alışveriş ve atmlerden para çekimi gibi pek çok işlemde size yardımcı olarak ödeme imkanlarınızı kolaylaştırır.

Yeni Kart Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT Kart başvurusunu sizlere adım adım anlatacak ve başvurunun aslında kolay bir işlem olduğunu birlikte göreceğiz. Öncelikle ilk adım Posta Çeki Hesabına sahip olmanızdır. Bunun için tek yol herhangi bir Merkez PTT Şubesine gitmeniz olacaktır. Diğer bir başvuru yöntemi ise PTT nin kendi sitesinde yer alan çağrı merkezini aramak ve müşteri temsilcisine bu talebinizi belirtmek olacaktır. Yalnız yine belirtelim ki eğer ilk defa kart başvurusunda bulunuyorsanız yani mevcut bir hesabınız yok ise şubeye gitmeden bu işlemi yapamazsınız.

Hızlı Kart Başvurusu Yapma

Daha önceden açmış olduğunuz bir posta çek hesabınız diyelim ki mevcut, o halde çağrı merkezine bağlanarak yeni bir kart için talepte bulunabilirsiniz. PTT resmi internet sitesinde yer alan çağrı merkezi iletişim bilgilerini alarak arama yapınız. Sizleri gerekli menüye yönlendirecekler. Bağlanmış olduğunuz müşteri temsilcisine PTT Kart başvurusu yapmak istiyorum diyerek talebinizi belirtiniz. Güvenlik sorularını cevaplamanızı isteyen ve talebinizi almış olan müşteri temsilcisi size gerekli bilgileri verecektir. Bu adım aslında kart alım için en kolay yoldur. Ancak önceden bir hesabınızın olması gerektiğini lütfen unutmayınız.

Merkez Şubesine Giderek Kart Başvurusu Yapma

Teknolojik açıdan yeterli bilgisi olmayan ya da PTT de hesabı mevcut olmayan kişiler ise herhangi bir PTT Merkez Şubesine giderek PTT Kart Başvurusunda bulunabilirler. Şubede görevli personele başvuru talebinizi belirterek Başvuru Formunu alınız. Bu formda doldurulması istenen bilgileri doldurup hesap oluşturmak için de 5 TL bir ücret vermeniz halinde talebiniz oluşturulmuş olacaktır. Bilgilerinizin bulunduğu bir makbuz görevli tarafından size verilir ve işlemi tamamlamış olursunuz. Bu arada burada isterseniz internet şubesi için şifre talebinizi de belirtebilirsiniz.

Yeni Kart Başvurusu İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Aranan ilk şart hemen hemen her resmi işlemde gerekli olan 18 yaşını doldurmuş olma şartıdır. Eğer kişi 18 yaşında değil ama mahkeme kararı ile ergin kılınmış ya da evlenme yoluyla yine ergin kılınmışsa da bu şarta haiz olur. Bir diğer aranan şart ise T:C vatandaşlığı ya da yabancı uyruklu gerçek ile tüzel kişi sınıfına mensup olmaktır.

Kara Listedekilere ve Gelir Belgesi Olmayanlara Verilir mi?

PTT Kart kullanıcıları posta çeki hesabındaki bakiyelerini kullanacakları için herhangi bir gelir belgesi veyahut kara liste durumu kart sahibi olmanızı etkilemez.

Kartımı Ne Kadar Sürede Teslim Alabilirim?

PTT Kart Başvurusunda bulunan kişilere kartları hemen teslim edilemez. Öncelikle talepleri doğrultusunda kartlarının basım ve hazırlık aşamalarından geçmeleri gerekmektedir. Bunun için ortalama bir süre gerektiğini de göz önünde bulundurarak adresinize teslim için de en az 10 ya da 15 günü bulacağını söylemek mümkündür.

Kart Ücreti Var mı ?

Şubede size yardımcı olan personel tarafından Güven Akçesi olarak alınan ve yine sizin hesabınıza yatırılan 5 TL bir ücret alınır. Bunun dışında kesinlikle herhangi bir ücrete tabi tutulmanız söz konusu değildir. Görevli memur eğer önceden PTT de bir hesabınız bulunuyorsa sizden bu ücreti de talep edemez sadece yeni kart başvuru talebinizi alarak işleme koyar.

Kartı Teslim Aldıktan Sonra Yapılması Gerekenler

PTT Kartınız adresinize teslim edildikten sonra güvenliğiniz için şifre belirlemeniz gerekmektedir. Adresinize yakın bir PTT Şubesine giderek PTT Kartım için şifre almak istiyorum demeniz yeterlidir. Eğer PTT sisteminde telefon numaranız tanımlı bulunuyorsa çağrı merkezini arayarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Şifrenizi kimse ile paylaşmayın ve değiştirerek kolay olmayacak bir şifre belirleyin. Tüm bu adımlardan sonra kartınızı rahatlıkla kullanmaya başlayabilirsiniz. İster para yatırma ya da çekme isterse de internette alışveriş yapmak için rahatlıkla kartınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca PTT Kartınız ile havale, fatura ödemeleri gibi pek çok imkana da sahipsiniz.

Unutmayın sitemiz enuygunkredi.org sizlere bilgi vermek amacıyla hizmet sunmaktadır. Herhangi bir ücret, kişisel bilgi veyahut başvuru talebi alınmamaktadır. PTT Kart hakkında PTT Resmi Sitesindeki detaylı bilgileri okuyabilirsiniz.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli