Digitürk Müşteri Hizmetleri

Sıradaki içerik:

Digitürk Müşteri Hizmetleri

18 Yaş Altı Kredi Kartı

421 okunma — 23 Nisan 2022 09:45
avatar

enuygunkredi

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

18-yas-alti-kredi-karti

18 yaş altı kredi kartı alabilmek için kendi başına bir başvuru yapmak ve kredi kartı sahibi olmak mümkün değildir. Aile bireylerinden birinin sahip olduğu kredi kartına, yetkili kullanıcı olarak eklenme işlemi ile 18 yaş altı kredi kartı isteyen kişiler kredi kartına sahip olma imkanına kavuşabilirler. Tabii ki her banka herkese kredi kartı vermemektedir. Bazı koşullar ve kriterleri karşılamak gerekmektedir.

18 Yaş Altı Kredi Kartı Alabilir Mi?

Her kredi kartı için 18 yaş altının kullanımına yönelik geliştirilmiş bazı şartlar bulunmaktadır. 18 yaş altı olan gençler ya da çocuklar kredi kartı alabilirler. Ancak 18 yaş altı için kredi kartı alma şartları uygun olmalı ya da şartlar yerine getirilmelidir. Şartlar ise şu şekildedir;

  • Kredi kartı kullanıcı adayı reşit olmadığı için başvuruyu ailesi yapabilir. Kişinin ailesinden biri ya da yasal vasisi olan biri bankaya giderek başvuruyu yapmalıdır.
  • 18 yaş altı başvuru sahibi kişinin ailesinin sahip olduğu ilgili bankadan bir mevduat hesabının olması gerekir. Aile, mevduat hesabı olan bankaya, kart sahibi olacak 18 yaş altı kişi adına noterde düzenlenmiş bir mevduatname göndermelidir. Bu belge sayesinde 18 yaş altı kredi kartı sahibi olmak isteyen kişi, kendi başına da bankaya gidip başvuruyu gerçekleştirebilir.
  • İnternet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. Ancak bunun içinde yine aile ya da yasal vasinin ilgili bankada bir mevduat hesabı olması gerekmektedir. Bu yöntemin tek farkı, 18 yaş altı kişinin kredi kartı değil de ek kart çıkartabilmesidir.

12 yaş üstü için banka kartı sağlayan bankalar olduğu gibi, 16-26 yaş aralığı için genç hesap avantajları sunan bankalarda vardır. Ancak genel olarak bakıldığında 17-18 yaş grubuna birçok banka kart başvurusu imkanı vermektedir.

18 Yaş Altına Kredi Kartı Veren Bankalar

Devlet mevzuatı gereği temelde bütün bankalar 18 yaş ve altında olan çocuklara hesap açmaktadır. Ancak bazı bankalar aynı zamanda kredi kartı da verebilmektedir. 18 yaş altına kredi kartı veren bankalar hangileridir diye sıralarsak bu listeye; Akbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Garanti Bankası, TEB girmektedir. Buna ek olarak, PTT’de direkt olarak kendi logosuyla olmasa da anlaşmalı bankaları üzerinden kredi kartı vermektedir. Bu anlaşmalı bankalarda; TEB Jet, Burgan Bank, Denizbank, Aktif Bank ve ING Bank’tır.

18 Yaş Altı Kredi Kartı Başvurusu

18 yaş altı kredi kartı isteyen kişilerin, aileleri ya da vasilerinin internet şifresini bilmeleri, internet bankacılığı üzerinden kredi kartı başvurusu yapmaları için yeterlidir. Peki başvuru süreçleri nasıldır? 18 yaş altı kredi kartı başvurusu adımları şu şekildedir;

  • İlk iş olarak banka internet sitesine kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaparak ek kart başvurusu için ilk adımı atılmalıdır. Mobilden bazı kısıtlamalar olabileceği için bilgisayardan bu işlemi yapmak daha sağlıklı olacaktır.
  • Giriş işlemini takiben, ilgili sayfadaki “Kartlarım” butonuna tıklanmalıdır. Burada kişinin kendisinin ya da ailesinin sahip olduğu kartlar görülür.
  • Bu sayfanın alt kısmındaki “Kredi kartı başvurusu” butonuna tıklanmalıdır.
  • Bu sayfaya girildiğinde ise, kişinin karşısına “Ek kart istiyorum” seçeneği çıkar. Eğer kullanıcı 18 yaş altı kredi kartı isteyen biriyse ve bankada ailesinin kredi kartları var ise bu sayfada sadece ek kart seçeneği gözükür.
  • “Ek kart istiyorum” yazısının yan tarafındaki kutucuğa tıklayarak başvuru tamamlanmış olacaktır. Başvuruyu takiben kayıtlı adrese 7 iş günü içinde ek kart teslim edilir. Birçok bankada ek kartların limiti maksimum 5.000 TL’dir.
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli