HeeSay’in Kahkaha Toplama Kampanyası Dikkat Çekti

Sıradaki içerik:

HeeSay’in Kahkaha Toplama Kampanyası Dikkat Çekti

Yunanistan, Bakir Plajları Koruma Altına Alıyor

27 okunma — 20 Nisan 2024 20:06
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6623f62e2e86a

Yeni Koruma Planıyla 198 Plaj Sıkı Denetim Altında Olacak

Yunanistan’da geçen yıl başlayan ve kıyıların özel işletmelerce işgaline karşı çıkan halk hareketinin ardından, Yunanistan’ın sağ-muhafazakar Yeni Demokrasi hükümeti önemli bir adım attı. Ülke genelinde bulunan 198 plaj için koruma kararı alan hükümet, plajlarda sıkı denetim uygulanacağını duyurdu.

Plajlarda Yapılaşmaya ve İşgale Son

Yeni düzenleme kapsamında koruma altına alınan plajlarda bar ve restoran işgalleri ile yapılaşmaya izin verilmeyecek. Özel işletmelerin plajları şezlong ve şemsiye ile işgal etmesinin önüne geçilecek. Bu kurallara uymayanlara 60 bin Euro’ya kadar ceza verilecek.

Benim Sahilim Uygulaması Devrede

Hükümet, “Benim Sahilim” adlı bir uygulama başlatacak. Bu uygulama üzerinden vatandaşlar şikayetlerini ve ihbarlarını yapabilecekler. Ayrıca, koruma altındaki plajlar ticari amaçlı ihaleye çıkarılamayacak, şezlong ve şemsiye kiralama yasak olacak, halka açık etkinlikler sınırlandırılacak.

Eleştirilere Yanıt

Yunanistan Ekonomi ve Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis, yeni düzenlemenin çevre korumasını sürdürülebilir kalkınmayla birleştirmeyi amaçladığını belirtti. Ancak bazı eleştirmenler, koruma altına alınan plaj sayısının yetersiz olduğunu ve sorunun çözülmeyeceğini öne sürüyorlar.

Çevre ve Enerji Bakanı Theodorso Skylakakis ise listedeki 198 plajın, Doğal Çevre ve İklim Değişikliği Dairesi’nin tavsiyeleri doğrultusunda seçildiğini ve yüksek ekolojik öneme sahip alanlar olduğunu vurguladı.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli