Fonksiyonel Testler, Doğru Tanı ve Tedavi İmkanı Sunuyor

Sıradaki içerik:

Fonksiyonel Testler, Doğru Tanı ve Tedavi İmkanı Sunuyor

Yaşam Bilimleri KOBİ’leri İçin AR-GE Destek Projesi Tanıtıldı

32 okunma — 28 Nisan 2024 15:23
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 662e3fb199b59

Kacır, AB Komisyonu Üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü ile Toplantıda

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Yenilik, Araştırma, Kültür, Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Üyesi Iliana Ivanova ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’nin de katıldığı toplantıda, Yaşam Bilimleri KOBİ’leri için Küresel Rekabetçiliğe Doğru AR-GE Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi tanıtıldı.

Kacır’ın Vurguları

Mehmet Fatih Kacır, projenin ülkenin üretim ve teknoloji geliştirme kapasitesini artırdığını belirterek, ekonomik bağımsızlığın teknolojik yetkinlikle eş değer olduğunu vurguladı. Türkiye’nin yüksek teknoloji alanlarında rekabetçi ürün ve hizmet sunma kapasitesini geliştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

AR-GE ve İnovasyon Çalışmaları

Kacır, AR-GE harcamalarını artırmayı hedeflediklerini ve sağlık alanındaki girişimlerin sayısını çoğalttıklarını belirtti. Sağlık teknolojilerinde nitelikli AR-GE çalışmalarına destek verdiklerini ve sektörde önemli yatırımlara imza attıklarını açıkladı.

Boğaziçi LifeSci’de Öne Çıkan Çalışmalar

Boğaziçi LifeSci’de yapılan araştırmaları öven Kacır, yaşam bilimleri alanında çığır açıcı teknolojilerin geliştirildiğini aktardı. Merkezin Türkiye’nin ilk ilaç adayını geliştirdiğini belirten Kacır, bu başarının Türkiye’nin teknoloji ekosistemine büyük katkı sağladığını ifade etti.

Yatırımlar ve Destek Programları

Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen AR-GE Destek Laboratuvarlarına Destek Projesi’nin Türkiye’ye katma değer ve teknoloji odaklı dönüşüm getireceğini vurgulayan Kacır, girişimcilere ve KOBİ’lere destek verecek programların oluşturulduğunu belirtti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli