Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri Programı Kapsamında Yeni Gelişmeler

Sıradaki içerik:

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri Programı Kapsamında Yeni Gelişmeler

TÜBİTAK, Avrupa Koordineli CHIST-ERA IV ERA-NET Araştırma Programı ile Yenilikçi Teknoloji Projelerine Destek Sağlıyor

84 okunma — 22 Mart 2024 13:05
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65fd57e859240

Uluslararası İşbirlikleriyle Yeni Teknolojilere Destek

TÜBİTAK, Avrupa koordineli CHIST-ERA IV ERA-NET Araştırma Programı çerçevesinde proje çağrısı yapıyor. Program, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki uzun vadeli zorluklarla mücadeleyi hedefliyor. Yeni ve gelişen teknolojilere yönelik çığır açıcı projelere uluslararası işbirlikleri yoluyla destek sağlanacak.

Proje Başvuruları ve Kriterler

Programa başvurular tek aşamalı yapılacak. Proje yürütücülerinin akademi/araştırma enstitüleri, kamu veya özel sektör kuruluşlarında çalışıyor olmaları gerekiyor. Konsorsiyumlar en az 3 ülkedeki 3 bağımsız kurumla ortaklık yapılarak oluşturulacak.

Desteklenecek Proje Alanları ve Süre

Program kapsamında, çok boyutlu coğrafi bilgi sistemleri ve dijital dönüşüm ekosistemleri gibi çeşitli projelere destek verilecek. Proje süresi en fazla 36 ay olacak.

Destek Kapsamı ve Başvuru Süreci

Yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri, kamu kurum ve kuruluşları ile Türkiye’de yerleşik sermaye şirketlerine destek sağlanacak. Başvurular, 10 Nisan tarihine kadar CHIST-ERA internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılması gerekiyor.

Türkiye’nin Teknoloji Alanındaki Hedefleri

Türkiye, bu çağrı ve yaptığı çalışmalarla dünyada gelişen teknoloji sektöründe oyun kurucu ülkeler arasında yer almayı hedefliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle Türkiye, teknoloji alanında atılımlar yapmayı amaçlıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli