21 Mart Ekinoksu ve İlkbaharın Başlangıcı

Sıradaki içerik:

21 Mart Ekinoksu ve İlkbaharın Başlangıcı

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri Programı Kapsamında Yeni Gelişmeler

52 okunma — 21 Mart 2024 20:07
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65fc695a48324

IPARD III Çağrı Takvimi Açıklandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ahmet Antalyalı, 81 ilde uygulanacak AB Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri Programı’na (IPARD III) ilişkin son değerlendirmelerde bulundu. Antalyalı, 2024 yılı çağrı takviminin yayımlandığını ve vatandaşların başvurularını 9 Mayıs 2024’e kadar gerçekleştirebileceğini belirtti.

IPARD III Programı Detayları

Antalyalı, IPARD III kapsamında 2024 yılı için 248 milyon avro hibe desteği verileceğini ve 450 milyon avroluk yatırımın gerçekleşeceğini açıkladı. Programın 81 ile genişletilmesiyle daha fazla talep beklendiğini ifade eden Antalyalı, devletin eş finansman oranını yüzde 50’ye çıkararak toplam hibe miktarını 785 milyon avroya çıkardıklarını belirtti.

Yeni Destek Alanları

IPARD III kapsamında toz ve likit yumurta tesislerine destek verileceğini dile getiren Antalyalı, belediyelere yönelik kırsal altyapı desteği, yem bitkilerinde yeni destekler ve diğer alanlarda da desteklerin devam edeceğini belirtti. Yatırımcıların proje hazırlarken bölgenin potansiyeline odaklanmalarının önemine vurgu yapıldı.

Kırsal Kalkınmanın Önemi

Antalyalı, kırsal kalkınma yatırımlarının ekonomiye büyük katkı sağladığını belirterek, desteklerin 81 ilde verilmesinin büyükşehirlerin çevresinde üretim tesislerinin artmasına ve gıda enflasyonunun düşmesine katkı sağlayacağını söyledi. TKDK’nin vatandaşların proje hazırlama sürecinde her zaman destek olmaya hazır olduğunu vurguladı.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli