Ticari Başarı İçin Instagram Takipçi Satın Alma

Sıradaki içerik:

Ticari Başarı İçin Instagram Takipçi Satın Alma

21 Mart Ekinoksu ve İlkbaharın Başlangıcı

45 okunma — 21 Mart 2024 13:06
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 65fc06a6da1c5

Güneş’in Ekvator Üzerinde Olduğu Özel Gün: Ekinoks

21 Mart, her yıl dünyanın kuzey yarımküresinde İlkbahar Ekinoksu’nun yaşandığı gün olarak bilinir. Ekinoks, Güneş’in ekvator üzerinde olduğu zamandır ve gece ile gündüzün süresi eşit olur. Bu gün, kuzey yarımkürede günlerin uzamaya başladığı, güneş ışığının ve sıcaklığının arttığı, doğanın uyanışının ve yeniden canlanışının işaretidir. İlkbahar Ekinoksu aynı zamanda birçok kültürde kutlanan ve çeşitli geleneklerle anılan bir gün olarak da bilinir.

Gündüzler Uzamaya Başlıyor

Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°’lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’de geceler, gündüzlerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Güney Yarım Küre’de Sonbahar, Kuzey Yarım Küre’de İlkbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz süreleri birbirine eşit olur.

23 Eylül Sonbahar Ekinoksu

Kuzey ve Güney Yarım Küre, Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a 90°’lik açı ile düşer. Gölge boyu Ekvator’da sıfırdır. Güneş ışınları bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’ye dik düşmeye başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’de gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. Kuzey Yarım Küre’de ise tam tersi olur. Bu tarih Güney Yarım Küre’de İlkbahar, Kuzey Yarım Küre’de Sonbahar başlangıcıdır. Aydınlanma çemberi kutup noktalarına teğet geçer. Bu tarihte Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya’da gece ve gündüz birbirine eşit olur.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli