Houston’da Düzenlenen Robotik Şampiyonasında Türk Ekiplerinden Büyük Başarı

Sıradaki içerik:

Houston’da Düzenlenen Robotik Şampiyonasında Türk Ekiplerinden Büyük Başarı

TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Çocuklar İçin İstatistik Portali Oluşturuldu

31 okunma — 24 Nisan 2024 15:19
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6628f8c0c04ba

TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Çocuklara Yönelik Eğitici İstatistik Portalı

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, UNICEF Türkiye Ofisi ile işbirliği yapılarak, çocuklara istatistik kavramlarını eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçlayan bir web portalı oluşturuldu.

İçeriğinde Neler Var?

Portal, çocukların gelişimine katkıda bulunmak amacıyla veri, bilgi, istatistik gibi temel kavramları içeriyor. Ayrıca aritmetik ortalama, ortanca, mod gibi terimlerin yanı sıra sıklık tabloları ve grafik türleri de açıklanıyor.

Çocuklar için Eğlenceli İçerikler

Portaldaki videolar ve geleneksel çocuk oyunlarıyla ilgili bölüm çocukların ilgisini çekiyor. Çocuklar, isim, doğum tarihi, boy, kilo gibi bilgilerini girerek kendileriyle ilgili istatistiklere erişebiliyor. Oyunlar, gezegen bilgileri ve TÜİK’in tanıtıldığı “metaverse” dünyası da portala eklenmiş.

Farkındalık ve Destek

Portal aracılığıyla çocuk hakları ve sürdürülebilir kalkınma konularında farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda, “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” ve 17 sürdürülebilir kalkınma amacı çerçevesinde içerik sunuluyor.

Sonuç olarak, pedagog onayıyla hazırlanan portal ve TÜİK’in maskotu “Mod”, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara sunuldu. Bu interaktif platform, çocukların istatistik ve veri kavramlarını eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağlayarak onların gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli