TFF, 7 Süper Lig Kulübünü PFDK’ya Sevk Etti

Sıradaki içerik:

TFF, 7 Süper Lig Kulübünü PFDK’ya Sevk Etti

Bilişim Vadisi, Türkiye’deki Teknoloji Girişimcilerine Büyük Destek Sağlıyor

27 okunma — 30 Nisan 2024 13:15
avatar

Oyun Haber

  • e

    Mutlu

  • e

    Eğlenmiş

  • e

    Şaşırmış

  • e

    Kızgın

  • e

    Üzgün

image 6630c4b9348be

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen’den Büyüme Rakamları

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, vadinin faaliyetlerine yönelik değerlendirmede bulundu. Bilişim Vadisi’nin İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Azerbaycan’da faaliyet gösterdiğini belirten Tüzgen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde 2019 yılında kurulan Bilişim Vadisi’nde faaliyet gösteren şirket sayısının 600’ü geçtiğini söyledi.

Yatırımlar ve Gelecek Planları

Tüzgen, Bilişim Vadisi’nin 500 milyon lirayı aşkın 2 yatırım fonuna sahip olduğunu açıkladı. Bugüne kadar 50’ye yakın firmaya yatırım yaptıklarını belirten Tüzgen, yakın zamanda İstanbul Bilişim Vadisi’nde 3 bin metrekarelik alanda Girişimcilik Merkezi kurmayı ve başka bir lokasyonda Uydu Kuluçka Merkezi oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.

Mobilite Hızlandırma Programı ve Küresel Etkileri

Mobilite sektöründe faaliyet gösteren firmalara geniş destek sağlayan Mobilite Hızlandırma Programı’nı anlatan Tüzgen, programa başvuran girişimcilerin hızla büyüdüğünü ve 2019’dan bu yana başvuru sayısının 256’dan 600’e yükseldiğini paylaştı. Programın Türkiye’deki girişimcilerin ürünlerini uluslararası pazara hızla açmalarına yardımcı olduğunu belirten Tüzgen, program çerçevesinde uçan araç geliştirme çalışmalarının da devam ettiğini ve yurt dışından ön siparişler aldıklarını ifade etti.

42 Okulları ve Eğitim

Yüksek katma değerli iş gücünü geliştirmek amacıyla 42 Okulları’nı ülkeye kazandırdıklarını aktaran Tüzgen, bu okulların dünyanın en iyi yazılım okullarından olduğunu belirtti. Tüzgen, bu okullara sektör fark etmeksizin herkesin başvurabileceğini ve okulların ücretsiz olduğunu söyledi.

Mobilite Hızlandırma Programı’na Başvurular

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı’na başvuruların bugün sona ereceğini belirten Tüzgen, programın mobilite alanında yenilikçi fikirleri desteklediğini ve birçok girişimciye ilerleme fırsatı sunduğunu paylaştı. Programın, elektrikli araç teknolojileri, yapay zeka, batarya teknolojileri gibi alanlarda iş fikri olan girişimcilere destek sağladığını ifade etti.

  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli