Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
TFF, 7 Süper Lig Kulübünü PFDK’ya Sevk Etti
Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, vadinin faaliyetlerine yönelik değerlendirmede bulundu. Bilişim Vadisi’nin İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Azerbaycan’da faaliyet gösterdiğini belirten Tüzgen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde 2019 yılında kurulan Bilişim Vadisi’nde faaliyet gösteren şirket sayısının 600’ü geçtiğini söyledi.
Tüzgen, Bilişim Vadisi’nin 500 milyon lirayı aşkın 2 yatırım fonuna sahip olduğunu açıkladı. Bugüne kadar 50’ye yakın firmaya yatırım yaptıklarını belirten Tüzgen, yakın zamanda İstanbul Bilişim Vadisi’nde 3 bin metrekarelik alanda Girişimcilik Merkezi kurmayı ve başka bir lokasyonda Uydu Kuluçka Merkezi oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.
Mobilite sektöründe faaliyet gösteren firmalara geniş destek sağlayan Mobilite Hızlandırma Programı’nı anlatan Tüzgen, programa başvuran girişimcilerin hızla büyüdüğünü ve 2019’dan bu yana başvuru sayısının 256’dan 600’e yükseldiğini paylaştı. Programın Türkiye’deki girişimcilerin ürünlerini uluslararası pazara hızla açmalarına yardımcı olduğunu belirten Tüzgen, program çerçevesinde uçan araç geliştirme çalışmalarının da devam ettiğini ve yurt dışından ön siparişler aldıklarını ifade etti.
Yüksek katma değerli iş gücünü geliştirmek amacıyla 42 Okulları’nı ülkeye kazandırdıklarını aktaran Tüzgen, bu okulların dünyanın en iyi yazılım okullarından olduğunu belirtti. Tüzgen, bu okullara sektör fark etmeksizin herkesin başvurabileceğini ve okulların ücretsiz olduğunu söyledi.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mobilite Hızlandırma Programı’na başvuruların bugün sona ereceğini belirten Tüzgen, programın mobilite alanında yenilikçi fikirleri desteklediğini ve birçok girişimciye ilerleme fırsatı sunduğunu paylaştı. Programın, elektrikli araç teknolojileri, yapay zeka, batarya teknolojileri gibi alanlarda iş fikri olan girişimcilere destek sağladığını ifade etti.